Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Κι εμείς, “δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα”…

Τα πολυεπίπεδα προβλήματα, απαιτούν πολυεπίπεδη αντιμετώπιση.

Οι Έλληνες, βιώνουν σήμερα μία τεράστια, ίσως την μεγαλύτερη στην πολύχρονη ιστορία τους, οικονομική κρίση. Αυτό είναι απόλυτα διαπιστωμένο βιωματικά.

Γράφει ο Βαγγέλης Αλιφέρης

Ασχέτως αν πρόκειται για τεχνητά σχεδιασμένη και οργανωμένη, για “φαινόμενο” ή για “φυσικό” επακόλουθο της διαδικασίας της εν λευκώ ανάθεσης της εξουσίας σε εκπροσώπους (βουλευτές) κατά τα προηγούμενα χρόνια, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι εδώ και μαστίζει κάθε Ελληνική οικογένεια και κάθε Ελληνική επιχείρηση.


Ωραία, θα μπορούσε να πει κανείς. Υπάρχουν εξαιρετικοί οικονομολόγοι στην Ελλάδα, που προτείνουν μάλιστα ριζικές λύσεις για την αντιμετώπιση του… “φαινομένου”. Αναλύσεις επί αναλύσεων και προτάσεις επί προτάσεων, έχουν πέσει στο τραπέζι όλα αυτά τα χρόνια της… “κρίσης”. Δεν γίνεται τίποτα. Τα πάντα μπλοκάρουν στην...
νομική κάλυψη των μέτρων αυτών, γνωστή και ως… Memorandum of understanding”, ελληνιστί, “Μνημόνια κατανόησης”.

Είναι η στιγμή, που εμφανίζεται ο νομικός κλάδος της χώρας και λέει: “Εγώ ειμί το φως του κόσμου” και έχω την απόλυτη λύση για την σωτηρία της Ελλάδας…!

Ξανά μανά αναλύσεις και προτάσεις, που αφού έχουν αραδιάσει δεκάδες ή και εκατοντάδες άρθρα του Αστικού και του Ποινικού Κώδικα, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Το ένα μνημόνιο… κατανόησης διαδέχεται το άλλο.
Σειρά αυτή την φορά παίρνει ο ιατρικός κλάδος της ψυχολογίας, αφού όπως μας λένε, αυτοί μελετάνε την ψυχολογία του ανθρώπου και της μάζας και άρα, η λύση για την σωτηρία της πατρίδας δεν μπορεί οτιδήποτε άλλο, πλην της ψυχολογίας.

Τι ρομφαίες, τι Νεφελίμ και Ελοχίμ, τι ο Ιππότης καβαλάρης με το σπαθί του έχουμε ακούσει, δεν θα πει τίποτα…! Μετά δε και τον άγνωστο Βασιλιά (ή και τον γνωστό ίσως), κατέφθασαν και οι σωτήρες με τους “Φιλικούς”, οι οποίοι σημειωτέων, έχουν έτοιμη και την κυβέρνηση. Μεγαλεία σας λέω…!

Ω τι χαρά…, αναθάρρησαν οι Έλληνες δούλοι, κατεχόμενοι πολίτες – σκλάβοι, που εναπόθεσαν αμέσως τις ασπίδες και τα δόρατά τους στο έδαφος, αλλά και τις ελπίδες τους σε αυτούς, αφού δεν θα χρειαστεί να κάνουν το παραμικρό για να σωθούν από τον όλεθρο που τους ετοίμασαν και τους οδηγούν…!

Μα πώς να τους πάρει κανείς στα σοβαρά όλους δαύτους τους “σωτήρες”…;

Είναι το πρόβλημα της πατρίδας μας μονοδιάστατο και δεν το ξέραμε; Είναι μόνο οικονομικό; Είναι μόνο νομικό; Είναι μόνο ιατρικό; Το τελευταίο, καλό θα είναι να το δουν όσοι το επικαλούνται, αλλά και όσοι τους πιστεύουν.

Διαβάσαμε πρόσφατα, σε ανάλυση πρώην μνημονιακού ευρωλάτρη και νυν αντιμνημονιακού δραχμιστή οικονομολόγου - επίδοξου πολιτικού, πως το πρόβλημα της Ελλάδας, λύνεται με την αύξηση της κατανάλωσης. Σωστά…! Παρέλειψε όμως να μας πει, πώς θα βρεθεί το επιπλέον διαθέσιμο εισόδημα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, για να διατεθεί στην κατανάλωση. Θα δοθούν αυξήσεις; Αλλιώς πώς; Που θα βρεθούν τα επιπλέον χρήματα; Θα πέσουν από τον ουρανό; Μα για να έχει κάποιος ένα βασικό εισόδημα, δεν θα πρέπει πρώτα να έχει εργασία, μόνιμη και σταθερή; Πώς θα γίνει αυτό, όταν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν μεταναστεύσει στην αλλοδαπή, προκειμένου να αποφύγουν την φοροδημευτική πολιτική των μνημονιακών, ακατανόητων κατανοήσεων…!!!

Αστεία πράγματα…
Και φυσικά, ούτε κουβέντα για γεωστρατηγική, γεωπολιτική, ενεργειακά, αγωγούς, έδαφος και υπέδαφος, αλυτρωτικές και άλλες βλέψεις…! Ψιλά γράμματα αυτά… ποιος ασχολείται…;

Ποιος θα εμπιστευθεί κάποιον, που ενώ τον καλεί να κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για την πορεία προς την σωτηρία του Έθνους και της πατρίδας, δεν του δίνει ένα σύνολο προτάσεων και μία συγκεκριμένη ταυτότητα – πλαίσιο της επόμενης ημέρας. Πλαίσιο πολυδιάστατο, σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς…!

“Το σπίτι μας καίγεται” φωνάζουν κάποιοι άλλοι… “Πήδα να σωθείς”…!!! Εννοώντας και παροτρύνοντάς τον να ξεσηκωθεί για να ανατρέψει.
Φαντάζομαι πως θα έχετε ακουστά τον "πύργο της Βαβέλ"...! Με τόσους "μηχανικούς" - "σωτήρες", το αποτέλεσμα είναι ένα και σίγουρο. ΒΑΒΕΛ...!

Εσύ θα κατεδάφιζες χωρίς να έχεις την άδεια οικοδομής και τα σχέδια στα χέρια σου;
Σκέψου μόνο, να έχει ανατραπεί αυτό το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δικτατορίας - κατοχής και να πρέπει να συνεννοηθούμε για την Εθνική ασφάλεια, την εσωτερική ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή κ.ά., ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αντικρούεις προβοκάτσιες και πρακτοριλίκια. Κι όλα αυτά, προς ποιά κατεύθυνση; Εντός Ευρώπης; Εκτός; Εντός ευρωζώνης; Εκτός; Ποιο είναι το πρώτο βήμα αμέσως μετά την ανατροπή που θα πρέπει να κάνουμε; Το πρώτο ξημέρωμα της επόμενης μέρας...!!!

Θα τα βρούμε τότε; Το πιστεύεις αλήθεια αυτό; Ή πιστεύει κανείς, πως θα μας περιμένουν οι... "άσπονδοι φίλοι" μας να αποφασίσουμε;

Ναι. Το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί, ΧΘΕΣ...!!!
Πως ακριβώς θά πεισθεί ο κόσμος να κάνει το σάλτο από την ταράτσα του σπιτιού που καίγεται, αν δεν έχει πρώτα πεισθεί (για το όποιο σχέδιο προκριθεί), πως οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι τουλάχιστον, κατάτι περισσότερες από το να αποδημήσει εις τόπον χλοερόν, εις τόπον αναψύξεως…;

Γι' αυτό κολλήσαμε στο ίδιο σημείο 8 χρόνια τώρα.

Πάγωσε το αίμα του κόσμου από την πυρκαγιά κι από κάτω ακούει δεκάδες φωνές, να του λένε: Πήδα από δω... Πήδα από κει... Πήδα δεξιά... Πήδα αριστερά...

Παρεμπιπτόντως, το τελευταίο πήδημα ήταν αριστερά - δεξιά...

Είναι τόσο παράλογο αυτό που συνέβη στην Ελλάδα και είναι αυτό που το κάνει δυσνόητο... Αόρατος ο εχθρός...

Κι από κάτω, από την σιγουριά του εδάφους, να ακούς τους σωτήρες να σου φωνάζουν...: ΠΗΔΑ...! Πήδα να σωθείς…!

Ένας φίλος, μού επισημαίνει ως χρονοβόρα την εμμονή μου για την επόμενη μέρα και την αναλυτική όσο και πολυδιάστατη πολιτική πρόταση που απαιτείται και που πρέπει να συμφωνηθεί και να κοινωνηθεί στον κόσμο ώστε να πεισθεί να συμμετάσχει. Αλλιώς, ο κίνδυνος της απραξίας ή της “επανάστασης” για την επανάσταση και της ανατροπής για την ανατροπή, διά μίας μονοδιάστατης ή εντελώς απούσας πρότασης - λύσης, είναι χιλιάδες φορές πιο πιθανό να φέρει την καταστροφή…!

Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει σε αυτό που θα ζήσει την επόμενη μέρα. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει τί, ποιός, πού, πότε;

240 περίπου κόμματα υπάρχουν καταγεγραμμένα επίσημα σήμερα. Συλλογικότητες αμεσοδημοκρατικές... Αποστράτων... Βατραχανθρώπων...
Του ενός ανδρός αρχή...
Των δημοκρατικών συνελεύσεων...

Τίποτα... Φύλλο δεν κουνιέται...

Και πιστεύεις ότι θα βάλει κάτω το κεφάλι και θα ριχτεί στην μάχη για την ανατροπή, χωρίς να γνωρίζει τις λεπτομέρειες που τον ενδιαφέρουν, τον καθένα στο δικό του γνωστικό επίπεδο και μη έχοντας αναγνωρίσει την αξία του κοινού καλού;
Αλήθεια τελικά, πιστεύεις ότι θα γίνει η ανατροπή, χωρίς να υπάρξει ένωση των Ελλήνων πριν;

Να ανατρέψουν αυτούς, να έρθουν ποιοί;
Έτσι ανατροπή για την ανατροπή;

Κατοχή και τώρα, κατοχή και πριν. Απλά τώρα ήρθε η ώρα της συγκομιδής.

Κι εμείς, “δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα”, που έγραφε κάποτε ο Κώστα Βάρναλης…!

Χωρίς σχέδιο...
Χωρίς οργάνωση...
Χωρίς τομείς ευθύνης...
Μόνο με γιούργια...!

Χωρίς ούτε καν να έχουμε συμφωνήσει πως θα το κάνουμε και κυρίως, που σχεδιάζουμε να πάμε...! ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ κύριοι…!!!

Θα περιμένουν πολύ, όσοι προσμένουν το θάμα...
Να είστε όμως σίγουροι, πως ο λαός θα ξεσηκωθεί όταν πιστέψει... Όχι στην λευτεριά του. Έχει μάθει να ζει υπό προστασία.

Την θέλει... Την αποζητά την λευτεριά. Ως “Δωρεά εν Ζωή” ένα πράμα. Ως χάρισμα από τον καλόν αφέντη…!
Όταν πιστέψει στο ολοκληρωμένο σχέδιο διάσωσης που θα του προταθεί, αναλυτικά και εμπεριστατωμένα...!

Αλλά θέλει και την ησυχία του...

Όμως και τα δυο μαζί, δεν γίνεται να τα έχει…


Ή ΗΣΥΧΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Ή ΛΕΥΤΕΡΟΣ…!

Αν επιθυμεί το δεύτερο, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: 

1 σχόλιο: