Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Σε ποιον να “αναθέσω” την σωτηρία μου, όταν γίνουν ξανά εκλογές στην Ελλάδα;

Ποιον να ψηφίσω να με “σώσει”, όταν γίνουν ξανά εκλογές στην Ελλάδα;

Το ερώτημα αυτό, τίθεται διαρκώς από τους πολίτες (ιδιώτες κατά την αρχαιοελληνική έννοια) στην Ελλάδα του 2010 – 2018. Και λέω πολίτες – ιδιώτες, διότι η “σωτηρία” δεν είναι ένα εμπορεύσιμο, διαπραγματεύσιμο, ή προσφερόμενο προϊόν. Ειδικά εάν έχει την έννοια της απελευθέρωσης της πατρίδας και του λαού της, από δεσμεύσεις που της/του επέβαλλαν τρίτοι ως προς το Έθνος, έγιναν αποδεκτές από μια μικρή πλειοψηφία ως ποσοστό του πληθυσμού – ψηφοφόρων (και λόγω εκλογικού συστήματος και αποχής), τότε...
...η ενεργή ενασχόληση με την πολιτική, είναι ο μοναδικός τρόπος ανάκτησης της Εθνικής Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας.


Γράφει ο Βαγγέλης Αλιφέρης

Πολίτης, είναι μόνο ο ενεργά ασχολούμενος με την πολιτική. Ο “άλλος”, είναι… ιδιώτης. Αγγλιστί “idiot”. Δηλαδή βλάκας, ηλίθιος.

Το ερώτημα λοιπόν αυτό, γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό από τους… “ιδιώτες”, μετά και την “θανάτωση” της ελπίδας από την “πρώτη φορά αριστερά” ανάληψη εξουσίας και διακυβέρνησης της Ελλάδας από το πρώην ΚΚΕ εσ. νυν ΣΥΡΙΖΑ. Για τους “πατριώτες” των ΑΝΕΛ ούτε κουβέντα, αφού ο διαφαινόμενος αφανισμός τους από το προσκήνιο της πολιτικής, τους φέρνει απέναντι στον κίνδυνο απώλειας της πολυπόθητης “καρέκλας”, πράγμα που τους κάνει να τρέμουν κι έτσι να υποτάσσονται σε κάθε ιδεοληπτικό ευφυολόγημα του κυβερνητικού τους εταίρου…!

Πολλές φορές στο παρελθόν, ιδιαίτερα στο πρόσφατο, μου ετέθη κι εμένα αυτό το ερώτημα. Αποκωδικοποιώντας το όμως, το ερώτημα βάσει των όσων σας ανέφερα μέχρι τώρα, τίθεται ως εξής:
“Σε ποιον να “αναθέσω” την σωτηρία μου, αν και εφόσον γίνουν ξανά εκλογές στην Ελλάδα”;

Η απάντηση τότε, γίνεται απλή και κατανοητή και στον πιο αμόρφωτο (πολιτικά ή κυριολεκτικά) “ιδιώτη – αναθέτη”:

“Κανείς δεν πρόκειται να σε σώσει, αν εσύ δεν απαιτήσεις και εργαστείς (αγωνιστείς) για την σωτηρία σου, διά της συμμετοχής σου στην πολιτική" (στα κοινά που έλεγαν και οι πρόγονοί μας). Και αυτό, διότι πολύ απλά, κανείς δεν σου "χρωστάει"... "σωτηρία"...!
Και γίνεται απλή, διότι φανταστείτε την ώρα της μάχης, το 50% του πληθυσμού να απέχει και το υπόλοιπο να αναζητά από την ψευδαίσθηση της ασφάλειας του σπιτιού του, τον… καταλληλότερο στρατηγό, που θα αναχαιτίσει τον λυσσαλέα επιτιθέμενο εχθρό…!

Ναι… Η στρατηγική παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της μάχης, σπουδαιότερο όμως, παίζει η μαχητικότητα των στρατιωτών και η πραγματική τους διάθεση για ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
Είναι γνωστή η φράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που λέει “… Δεν φοβάμαι ένα στρατό λιονταριών που διοικούνται από ένα πρόβατο. Φοβάμαι ένα στρατό προβάτων που τα διοικεί ένα λιοντάρι”, και είναι απόλυτα σωστή.
Με μια μικρή διαφορά: Τα πρόβατα είναι μονιασμένα, συσπειρωμένα, έξω στους αγρούς και διεκδικούν. Όχι μέσα στα μαντριά τους. Όχι μέσα στα παχνιά τους, ζητιανεύοντας λίγη τροφή από τον βοσκό βελάζοντας, για να βγάλουν μια ακόμη μέρα. Ας μην ξεχνάμε, πως κανένα πρόβατο δεν γλίτωσε από τον σφαγέα που τα οδηγούσε ο βοσκός τους, βελάζοντας…!

Ας μην ξεχνάμε επίσης και το πόσες φορές ο λύκος, ήρθε ντυμένος πρόβατο…!

Θυμηθείτε πόσοι και ποιοι μας ξεγέλασαν, κατά την διάρκεια των μνημονίων:
Μνημόνιο 1 = ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Λα.ο.ς (172)
Μνημόνιο 2 = Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ. (199)
Μνημόνιο 3 = ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ. και Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΠΟΤΑΜΙ (222)
…κι έπεται συνέχεια.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση απώλειας εμπιστοσύνης στους πολιτικούς ταγούς, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα, στις εποχές που ζούμε;

Με δεδομένο λοιπόν, την έλλειψη εμπιστοσύνης από την μία και την διάθεση (όσων την έχουν) για αγώνα από την άλλη, η απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε εξ αρχής, είναι η ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Ενεργή συμμετοχή στην πολιτική…!
Κι επειδή ούτε κι εγώ αποτελώ εξαίρεση στα τεκταινόμενα που βιώνουμε ως λαός, αποφάσισα να το κάνω πράξη.

Έτσι, μία ομάδα ανθρώπων με κοινές ανησυχίες, κοινούς στόχους, κοινά οράματα, μα κυρίως κοινή πεποίθηση για το πώς θα επιτευχθεί η πολυπόθητη σωτηρία, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε, όχι τις ψήφους “αναθετών”, αλλά την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας, μέσω ενός και μόνο “Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” ενεργών πολιτών.

Ενός ΜΕΤΩΠΟΥ, που επιχειρεί να συσπειρώσει σκεπτόμενους ΠΟΛΙΤΕΣ, υγιείς, Δημοκρατικές, Πατριωτικές Δυνάμεις και προσωπικότητες, με στόχο την επίτευξη μιας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, την ανατροπή του υπάρχοντος σαθρού πολιτικού συστήματος των μνημονίων και την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ και ΣΥΣΤΑΣΗ ενός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ και ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ κράτους, ΑΡΩΓΟ και όχι δήμιο στο λαό, ΔΙΚΑΙΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, με όλους τους πολίτες ΙΣΟΥΣ απέναντι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τους ΝΟΜΟΥΣ…!

Όπως η συμμετοχή στα κοινά, είναι το ένα από τα συστατικά της επιτυχίας στην μάχη για την απελευθέρωση της Πατρίδας, η συσπείρωση και η οργανωμένη αντίδραση, είναι το άλλο.

Όποιος αρνηθεί την στήριξη και την συμμετοχή του προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι υπόλογος απέναντι στις επόμενες γενιές, που θα υποχρεωθούν να ζήσουν με μισθούς Βουλγαρίας, κόστος ζωής Ελβετίας και φόρους Σουηδίας (αν και εδώ τους ξεπεράσαμε κατά πολύ), σε μια ΠΡΩΗΝ χώρα του φωτός, του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.  

Δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια…

Το Καλύτερα μιας ώρας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και (ευρω)φυλακή, επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο, μόνο που αυτή την φορά, θα είναι η τελευταία που θα υπάρξει Έθνος Ελληνικό να το φωνάξει…
Γι' αυτό κι εσύ...

Οργανώσου...
Γίνε συμμέτοχος...
Γίνε ενεργός πολίτης…
Αγωνίσου για την λευτεριά σου…
Μην αναθέτεις την σωτηρία σου σε κανέναν…

Πάρε το μέλλον των παιδιών σου στα χέρια σου...

Εσύ γνωρίζεις πολύ καλύτερα απ' τον καθένα, πιο είναι το δικό τους καλό...!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου