Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

53 να είναι οι μέρες σας… (στην εξουσία)



«Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξουν οι πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία της κατοικίας των αδύναμων οφειλετών, μόνο έτσι θα πεισθεί η κοινωνία», γράφουν σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των 53” στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, commonality.gr, όπου καμώνονται ξεδιάντροπα πως δεν έχουν αντιληφθεί ότι βρίσκονται στην εξουσία από το 2015…!

Γράφει ο Βαγγέλης Αλιφέρης
(Μέλος της προσωρινής Π.Γ. του "Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Όταν η ξετσιπωσιά περισσεύει…


Η εμμονή, σύσσωμου του αριστερόστροφου τόξου, (και φασισμού κατά Μίκη Θεοδωράκη), για την προστασία της «πρώτης κατοικίας», δεν έχει όρια.
Αντιλαμβάνομαι την επικοινωνιακή τους ανάγκη για σαφή διαχωρισμό του προσδιορισμού τους από το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα, αλλά όταν αυτή μειοδοτεί για την προστασία της περιουσίας του Ελληνικού λαού, δημόσιας και προσωπικής στο σύνολό της, αφήνοντας τον έρμαιο στην βουλιμία των διεθνών και εγχώριων «αρπακτικών», είναι ξετσιπωσιά, αν όχι «συνεργασία – συνενοχή»…!

Ναι, αγγίζει τα όρια της συνενοχής η παραπλανητική, εξόχως επικίνδυνη για τα συμφέροντα του λαού και του έθνους (και εμμέσως), παροχή "ασυλίας" στους πλειστηριασμούς της δεύτερης, τρίτης τέταρτης κλπ. κατοικίας, των λίγο ή πολύ μεγαλύτερων κατοικιών που θέλησαν οι ιδιοκτήτες τους να αποκτήσουν για να ξεφύγουν από την μιζέρια των μικρών διαμερισμάτων, όπως επίσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, των αγροτικών εκτάσεων και των εν γένει παραγωγικών μονάδων της χώρας.

Κι από πάνω, έχουν το θράσος να λένε απροκάλυπτα, πως με αυτό το “κόλπο”, θα καταφέρουν να “πείσουν την κοινωνία να αποδεχθεί τους πλειστηριασμούς” και την αρπαγή της υπόλοιπης περιουσίας του, αφού δεν θα μείνουν ολότελα άστεγοι…! Κάτι θα τους αφήσουν να έχουν πάνω από το κεφάλι τους…! Έστω κι αν με αυτό το κάτι, εννοούν ένα μικρό ημιυπόγειο στην Δραπετσώνα ή στο Κερατσίνι…! Έτσι για ξεκάρφωμα…!!!

Η πλειονότητα δε όλων αυτών που βρέθηκαν σήμερα σε αυτή την δυσχερέστατη κατάσταση, είναι άνθρωποι που το προηγούμενο των μνημονίων διάστημα, βρέθηκαν με ένα καλό και πολλές φορές “σταθερό” εισόδημα, είτε από το Δημόσιο όπου εργάζονταν είτε από την μικρή και μεσαία επιχείρηση που “τόλμησαν” να ανοίξουν, επενδύοντας στην πατρίδα τους, η οποία λόγω και της “πιστωτικής επέκτασης “ των τραπεζών (ασύστολος, ανεξέλεγκτος και σίγουρα όχι υπεύθυνος δανεισμός από την πλευρά των τραπεζιτών), έγινε εύκολη και αποδοτική.

Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς, λένε…

Μεγάλη κουβέντα… Αλληγορική μεν, αλλά μεγάλη…!
Και πολλάκις επιβεβαιωμένη από την ίδια την ζωή.
Εκτός αν…

Εκτός αν είχες την ατυχία, και “τόλμησες” να επενδύσεις τον πλούτο που παρήγαγες, σε ακίνητα στην Ελλάδα της ευρωζώνης.
Στην είχαν “στημένη στη γωνιά” και σε περίμεναν. Από την αρχή… Και όταν ολοκλήρωσες τις επενδύσεις σου, με τα χρήματα που απέκτησες όλο το προηγούμενο διάστημα, εμφανίστηκαν μπροστά σου οι ΓΑΠοκαρατζαφέρηδες, οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες και οι Τσιπροκαμμένοι, να σου τα αρπάξουν όλα μονομιάς…!
Αιτιολογία; Η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων σου, για την οποία φρόντισαν όλοι μαζί να σου επιφέρουν, μειώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις σου.
Δεύτερη αιτιολογία; Η αδυναμία αποπληρωμής των φόρων σου, για την οποία και πάλι όλοι μαζί φρόντισαν να σου επιφέρουν, αυξάνοντας σε βαθμό φοροδήμευσης την φορολογία της περιουσίας σου και επιβάλλοντάς σου και νέου τύπου φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος επιτηδεύματος, ο φόρος αλληλεγγύης κλπ…!

Όλα αυτά, είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Όμως, αυτοί οι τελευταίοι είναι το κάτι άλλο…!
Δεν τους αρκεί που εξαπάτησαν έναν ολόκληρο λαό με τις ψεύτικες υποσχέσεις και τις φρούδες ελπίδες που μοίρασαν στην ΔΕΘ του 2014 και το “παράλληλο πρόγραμμα”, που αποδείχτηκε εφαρμόσιμο μόνο σε ένα άλλο, “παράλληλο σύμπαν”, τολμάνε οι ξεδιάντροποι να κάνουν “αντίσταση” στην εξουσία της δικής τους κυβέρνησης…!
Λες κι όταν ψήφιζαν όλα τα παρακάτω, ήταν κάποιοι άλλοι και όχι τα ίδια τα καρεκλοκένταυρα, εθελόδουλα, ιδεοληπτικά πολιτικά “τίποτα”…

Ποιος λοιπόν τα ψήφισε όλα αυτά;

Με το Νόμο 4335/2015 τέθηκε σε ισχύ ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος ψηφίστηκε εσπευσμένα, ως «προαπαιτούμενο» συμφωνίας για το Τρίτο Μνημόνιο.

Με τους Νόμους 4370/2016 και 4411/2016 επήλθαν περαιτέρω τροποποιήσεις στον ΚΠολΔ

ΠΡΩΤΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ
Διαδικαστική πράξη
Ενδεικτική ημερομηνία
Ολοκλήρωση κατάσχεσης
1.3.2016
Προθεσμία άσκησης ανακοπής
[45 ημέρες: νέο 934 § 1 περ. α’ ΚΠολΔ]

 15.4.2016
 (σ.σ. Τίθεται ως παράδειγμα η ύστατη νόμιμη προθεσμία, λογίζεται η ίδια η ημέρα ως ημερομηνία κατάθεσης κι επίδοσης)
Ημερομηνία συζήτησης
[60 ημέρες από την κατάθεση: νέο 933 § 2 ΚΠολΔ]
μέχρι τις 14.6.2016

Κλήτευση καθ’ ου η ανακοπή
[20 ημέρες πριν τη συζήτηση: νέο 933 § 2 ΚΠολΔ]
Μέχρι τις 25.5.2016

Επίδοση πρόσθετων λόγων ανακοπής στον καθ’ ου
[8 ημέρες πριν τη συζήτηση: νέο 933 § 1 εδ. τρίτο ΚΠολΔ]
5.6.2016 (Κυριακή)
= 3.6.2016

Έκδοση απόφασης
[Μέσα σε 60 ημέρες από τη συζήτηση: νέο 933 § 6 ΚΠολΔ]
Μέχρι 14.8.2016

Ημερομηνία πλειστηριασμού
«επτά μήνες από την ημέρα περάτωσης της κατάσχεσης και όχι πάντως μετά την παρέλευση οκτώ μηνών από την ημέρα αυτή»
[νέο άρθ. 954 § 2 περ. ε’ εδ. πρώτο ΚΠολΔ: κινητά
νέο 993 § 2 εδ. πρώτο ΚΠολΔ: ακίνητα]
2.10.2016, όχι αργότερα από την 2.11.2016
 σ.σ.: στην πραγματικότητα ορίζεται η πρώτη (ή οποιαδήποτε επόμενη) Τετάρτη του έβδομου μήνα μετά την κατάσχεση [νέο 959 § 2 εδ. πρώτο ΚΠολΔ]

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ- ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ
Διαδικαστική πράξη
Ενδεικτική ημερομηνία
πλειστηριασμού κινητών
Ενδεικτική ημερομηνία
πλειστηριασμού ακινήτων
Ολοκλήρωση πλειστηριασμού [για κινητά]
Μεταγραφή περίληψης κατακυρωτικής έκθεσης
[για ακίνητα]
5.10.2016
5.10.2016
Προθεσμία άσκησης ανακοπής
[νέο 934 § 1 περ. β’ ΚΠολΔ]
4.11.2016

4.12.2016

Ημερομηνία συζήτησης
[νέο 933 § 2 ΚΠολΔ]
3.1.2017

2.2.2017

Κλήτευση καθ’ ου η ανακοπή
[νέο 933 § 2 ΚΠολΔ]
13.12.2016

12.1.2017

Επίδοση πρόσθετων λόγων ανακοπής στον καθ’ ου
[νέο 933 § 1 εδ. τρίτο ΚΠολΔ]
23.12.2016 [Παρασκευή]
[αντί Κυριακή 25.12]

24.1.2016

Έκδοση απόφασης
[νέο 933 § 6 ΚΠολΔ]
 4.3.2017

3.4.2017

Άσκηση αγωγής διεκδίκησης του πράγματος μετά τον πλειστηριασμό [1020 ΚΠολΔ]
6.10.2017

6. 10. 2021

ΤΡΙΤΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
ΕΝΔΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ
Είδος εκτελεστού τίτλου
Διαδικασία και δικαστήριο αναστολής

Τελεσίδικη απόφαση
[πρβλ. νέο 937 § 1 περ. β’ εδ. τρίτο ΚΠολΔ]
Ο Άρειος Πάγος (565 ΚΠολΔ) ή το δικαστήριο της αναψηλάφησης (νέο 546 ΚΠολΔ)

Προσωρινώς εκτελεστή (οριστική ) απόφαση
[πρβλ. νέο 937 § 1 περ. β’ εδ. τρίτο ΚΠολΔ]
Το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση [μέχρι τη συζήτηση ασκηθείσης ανακοπής ερημοδικίας ή έφεσης](912 ΚΠολΔ), το δικαστήριο της έφεσης ή της ανακοπής ερημοδικίας [από τη συζήτηση του ένδικου μέσου και εφεξής](913 ΚΠολΔ)

Διαταγή απόδοσης μισθίου
Το δικαστήριο που εξέδωσε την διαταγή (νέο 643 εδ. δεύτερο ΚΠολΔ)

Διαταγή πληρωμής χωρίς δεδικασμένο 
Δικαστήριο του δικαστή που εξέδωσε την διαταγή πληρωμής (νέο 632 § 3  εδ. δεύτερο ΚΠολΔ)

Διαταγή πληρωμής με ισχύ δεδικασμένου
Δεν υπάρχει δικαίωμα αναστολής (νέο 633 § 2 εδ. δεύτερο ΚΠολΔ)
Εξαιρετικώς: διαδικασία αναστολής στο πλαίσιο αναψηλάφησης [νέο 546 ΚΠολΔ]

Διαιτητική απόφαση
Από το αρμόδιο δικαστήριο [Εφετείο] (899 § 3, νέο 901 § 3 ΚΠολΔ)

Απόφαση ασφαλιστικών μέτρων
Το ΜΠρ του τόπου της εκτέλεσης, άλλως [σε όλως επείγουσες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ΜΠρ] το ειρηνοδικείο [702 § 2 ΚΠολΔ]
Οποιοσδήποτε εκτελεστός τίτλος για άμεση εκτέλεση [παράδοση ή απόδοση πράγματος]
Αίτηση αναστολή από το δικαστήριο της ανακοπής (νέο 937 § 1 περ. γ’ ΚΠολΔ)
Πλειστηριασμός
Αναστολή (937 § 1 περ. β’ εδ. πέμπτο και έκτο, 1000 ΚΠολΔ)
(α) Συμβολαιογραφικό έγγραφο, αλλοδαπός  [κηρυχθείς] εκτελεστός τίτλος, πρακτικό δικαστικού συμβιβασμού, λοιπές δικαστικές πράξεις.
(β) Επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης δυνάμει οποιουδήποτε τίτλου εις χείρας τρίτου (982 επ. ΚΠολΔ) και σε πράγμα τρίτου (936 ΚΠολΔ)

Δεν προβλέπεται ιδιαίτερη διαδικασία αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης

Επιπλέον…

Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον επιδιώκει να εμποδίσει τη διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Στις 12 Ιανουαρίου 2018, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατέθεσε τροπολογία με την οποία, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επεκτείνονται και για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Στις 16 Ιανουαρίου 2018, οι δύο παραπάνω τροπολογίες, έγιναν νόμοι του κράτους, μέσω της ψήφισης από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , του πολυνομοσχέδιο .   Οι τροπολογίες ήταν μέρος των προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Μήπως τα ψήφισα εγώ και δεν το ξέρω...;

Το μεγάλο κόλπο και η ξετσιπωσιά, συνεχίζεται αμείωτη, παράλληλα με τις νέες αυξήσεις των Αντικειμενικών αξιών, που θα επιβαρύνουν έτι περισσότερο τα χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος νοικοκυριά, αφού (και) οι… “53 αντιστασιακοί”, αποφάσισαν να επιβάλλουν αυξήσεις, στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής …!

Το αποτέλεσμα, όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά επιδεινώνει την κατάσταση σε τέτοιο σημείο, ώσπου κανείς στο τέλος δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στην φορολογία (δήμευση)…

Μία απλή σκέψη-ανάλυση, από τον φίλο δικηγόρο Στέλιο Καραμανώλη:
“Η άνοδος των αντικειμενικών αξιών, είναι το αποτέλεσμα της χρέωσης στους υπολοίπους του μεριδίου των αδύνατων οικονομικά πολιτών που αδυνατούν πλέον να συμβάλλουν πληρώνοντας στα προαποφασισμένα και ψηφισθέντα πλεονάσματα των μνημονίων.
Αυτά θα εισπραχθούν είτε από 1000 (χίλιους) είτε από 1 (έναν) μην έχετε αυταπάτες. Κανείς δεν θα γλυτώσει στο τέλος, σε όποια κοινωνική τάξη κι αν ανήκει.
Όταν φωνάζουμε ότι και αυτοί που ακόμα μπορούν να πληρώνουν στο τέλος δεν θα μπορούν και θα βρεθούν στην ίδια θέση με τους εξαθλιωμένους συμπολίτες μας και θα κληθούν κάποια στιγμή να αντιμετωπίζουν, χρεωμένοι όντας, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των ακινήτων τους, δεν μας δίνουν σημασία.
Σήμερα είναι ο ΕΝΦΙΑ αύριο κάθε είδους φορολογία και μείωση εισοδήματος.”

Κι ένα παράδειγμα τέλος, για να καταδείξω με απλό τρόπο, την απάτη που έχουν στήσει σε βάρος του Ελληνικού λαού και πως όντας ξετσίπωτοι, ενώ ψήφισαν “ΝΑΙ σε όλα”, τώρα… καμώνονται πως “αντιστέκονται”…!!!!

Ο ΕΝΦΙΑ, έχει προϋπολογιστεί ετησίως, για 3,4 δις ευρώ χρέωση και 2,6 δις ευρώ εισπραξιμότητα. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, πως η διαφορά του 0,8 δις ευρώ που προκύπτει εν τη γενέσει της αποστολής των σημειωμάτων στους φορολογούμενους, δεν θα εισπραχθεί. Και καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό, για τις περιουσίες των συμπολιτών μας που… ενώ τους βεβαιώθηκε φόρος, εντούτοις αδυνατούν να τον πληρώσουν…!
Αν συνυπολογίσουμε τις συνεχώς αυξανόμενες μειώσεις και εξαιρέσεις από τον φόρο, λόγω χαμηλών εισοδημάτων, λόγω επενδυτικού νόμου κλπ., όσων είναι μετανάστες και αποκτήσουν σπίτι στην χώρα μας ανεξαρτήτου αν είναι με δάνειο ή με ιδία κεφάλαια και θα απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ και τους λοιπούς φόρους ιδιοκτησίας και θέτοντας υποθετικά και καθ’ υπερβολήν του παραδείγματος, την απώλεια της ιδιοκτησίας του συνόλου των Ελλήνων, πλην ενός, τότε αυτός, θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση την στιγμή εκείνη, να του βεβαιωθεί φόρος, τουλάχιστον 2,6 δις ευρώ που είναι και το όριο εισπραξιμότητας που έχει τεθεί από την πολυαγαπημένη μας ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Διεθνούς Επιτροπείας)…!!! Έτσι απλά...

Η απάτη συνεχίζεται, όπως και το πλιάτσικο…

Θα μπω όμως στον πειρασμό κλείνοντας, να δανειστώ την φράση του “αρχικοτζαμπάση” των κατοχικών δυνάμεων στην Ελλάδα…


Ο ΕΝΦΙΑ, είναι ένας αντισυνταγματικός και παράλογος φόρος, δεν διορθώνεται, θα τον καταργήσουμε”…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου