Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ για την απόφαση του Eurogroup: «Ιστορική απόφαση»… Εμείς λέμε: Αισχρή προπαγάνδα

Γιώργος Χριστοφορίδης: «Δεν μου αρέσει να ευλογώ τα γένια μου»…!!!
…Αλλά το έκανε, γιατί η… προπαγάνδα θέλει “θυσίες”…!


(Φώτο Γιόζεφ Γκαίμπελς Υπ. Προπαγάνδας Γ' Ράιχ)

Σε μία κατάπτυστη και άκρως ελεεινή προπαγάνδα, επιδόθηκε χθές ο εκδότης της εφημερίδας “Το Χωνί”, Γιώργος Χριστοφορίδης, εξαργυρώνοντας με αυτό τον τρόπο, τον διορισμό του στο γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη, τον Γενάρη του 2016…!

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ

Επιχειρώντας να καθαγιάσει το…
“μεγαλύτερο σχοινί που θα κρεμαστούμε” κατά δήλωση Τσίπρα το 2012, δηλαδή την “χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους” που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018 και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της 22ης Ιουνίου στη 01:00 τα ξημερώματα, διαστρεβλώνει τα δεδομένα σε τέτοιο βαθμό, που θα τον ζήλευε ακόμη και ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ…!


Τα… “κέρδη” λοιπόν που επέτυχε η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με την δεύτερη στη σειρά, μετά τα Σκόπια,  “Ιστορική” αυτή απόφαση, είναι τα ακόλουθα:

Πρώτον: 4,8 δις ευρώ σε βάθος τετραετίας (4 x 1,2 δις / έτος), από τα κέρδη που έβγαλαν οι Κεντρικές Τράπεζες των “φίλων” και “εταίρων’ μας, αγοράζοντας τα Ελληνικά ομόλογα με έκπτωση 40 – 50 – 60% στην δευτερογενή αγορά και υποχρεώνοντας την Ελλάδα τα προηγούμενα έτη των μνημονίων, να τα πληρώνει στην λήξη τους, στο 100%...!

Δηλαδή, την ώρα που η Ελλάδα βούλιαζε στον βούρκο των μνημονιακών πολιτικών που οι ίδιοι μας επέβαλλαν, απαίτησαν (εκβίασαν επί το ορθότερον) από αυτήν, να τους καταθέσει και τα υπερκέρδη, με την υπόσχεση, πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα μας τα επιστρέψει.
Η στιγμή αυτή έφτασε, αυτοί μας επιστρέφουν τα κλοπιμαία (γιατί τέτοια ήταν) κι ο γκαιμπελίσκος Χριστοφορίδης από τον σταθμό της “Αυριανής” KONTRA News, το χαρακτηρίζει κέρδος για την Ελλάδα…!!!

Επιτυχία πρώτη λοιπόν, μας έδωσαν πίσω τα λεφτά που μας έκλεψαν…!!!

Δεύτερον: 23,5 δις ευρώ, από το δεκαετές πάγωμα των πληρωμών κεφαλαίων και τόκων του δανείου του EFSF, για μια περίοδο, από το 2022 έως το 2032…!

Δηλαδή, αφήνει να εννοηθεί αυτός ο απίστευτος τύπος, πως τα χρήματα αυτά τα γλυτώνει (Κουρεύονται? Εξαφανίζονται? Χαρίζονται?) η Ελλάδα, ενώ στην ουσία, απλά μεταθέτει τις πληρωμές αυτές για μια δεκαετία αργότερα.
Με ό, τι αυτό σημαίνει για την πρόσθετη επιβάρυνση σε επιπλέον τόκους…!

Επιτυχία δεύτερη, οι δανειστές θα βγάλουν περισσότερα, αλλά δέκα χρόνια αργότερα…!!!

Τρίτον: 21,8 δις ευρώ, από την επιμήκυνση για μια δεκαετία, των ωριμάνσεων (λήξεων) των ομολόγων του EFSF, από το 2023 στο 2033…!
Δεν του φτάνει όμως μόνο αυτή η αναφορά για να γεμίσει μα μπουρδολογίες τον τηλεθεατή, προχωρά και σε ανάλυση…!!!
Η Ελλάδα “γλυτώνει” λέει, από 350 εκ. ευρώ, έως και 1,5 δις ευρώ ανά έτος, ανάλογα με τη χρονιά…!!!!

Δηλαδή, χρησιμοποιώντας αυτή την εύηχη λέξη “…ωριμάνσεων”, αποκρύπτει την απλή και κατανοητή από τον απλό κόσμο “…λήξη”, για να μας πει, πως “δεν θα πληρώσουμε” ούτε αυτά τα 21,8 δις, την επόμενη δεκαετία, όπως είχαν συμφωνήσει οι Σαμαροβενιζέλοι…!
Αυτό που δεν μας λέει όμως, είναι πως ούτε αυτά τα κεφάλαια χαρίζονται (?) στην Ελλάδα, απλώς, μεταφέρονται και αυτά, μια δεκαετία αργότερα….!!!!
Μια πιθαμή απ’ τον κ@λο μου κι ας είναι σ’ όποιου να ‘ναι, που λέει κι ο λαός μας…!

Επιτυχία Τρίτη και κλείνω, μεταφέρουν 21,8 δις ευρώ 10 χρόνια αργότερα και αυτά όπως τα προηγούμενα, με τις όποιες πρόσθετες επιβαρύνσεις επιτοκίων θα υπάρχουν στο μέλλον…!

Συνοψίζοντας, πέρασε η “Χαρά του Γκαίμπελς – Χριστοφορίδης - Χωνίς”, στον άνθρωπο που δεν έχει ιδέα από οικονομικά και που έτυχε να πέσει πάνω του κάνοντας ζάπινγκ στην tv του, προσπαθώντας να ξεχαστεί λίγο από την μίζερη ζωή που του επέβαλλαν τα αφεντικά του, πως η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη από την απόφαση του Eurogroup:

4,8 + 23,5 + 21,8 = 50,1 δις ευρώ…!

Και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αναφέρθηκε καθόλου (κάνει τζιζ βλέπετε) στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στις αυξήσει φόρων, μέσω της μείωσης του αφορολογήτου…!

Τρία λοιπόν είναι τα σίγουρα από αυτή την απόφαση που πήραν οι ενδοτικοί συγκυβερνώντες μας:

Α) Όσοι ζήσουν μέχρι τα επόμενα δέκα χρόνια, δεν θα δουν να γίνονται πληρωμές δανείων και ομολόγων του EFSF, ύψους 45,3 δις ευρώ…
Β) Όσοι ζήσουν και μετά τα επόμενα δέκα χρόνια, θα τα πληρώσουν τα 45,3 δις ευρώ (και) αυτοί… και
Γ) Όλοι μαζί, θα δουν την εξαθλίωση να τους πλησιάζει επικίνδυνα, άλλους αργότερα και άλλους νωρίτερα, με τις προγραμματισμένες περικοπές να είναι έτοιμες να εφαρμοστούν άμεσα…!

Αδέλφια νικάμε…!
Θα μας βγάλουν και στις αγορές από τον Αύγουστο, όπου μαζί με τις υποδομές του κράτους, την προσωπική μας περιουσία, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κύπρο μας, θα φτιάξουν ένα δελεαστικό πακέτο που θα μοστράρουν προς εκποίηση, παζαρεύοντας ακόμα και την ίδια μας την ιστορική ύπαρξη…
Το παρόν και το μέλλον μας…!

Ποιος Χίτλερ…? Τώρα πια…

ΖΗΤΩ ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου