Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΑΝΟΗΤΕΣ ή …. ΕπιΝόητΕΣ ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ?

Είναι ο Διεθνισμός ΑΝΟΗΤΟΙ
Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΌΣ ΑΝΟΗΤΟΙ δεν είναι εθνικισμός.
Μεγάλες πραγματικές Προσωπικότητες παλαιών και νεότερων Ελλήνων, ΑΝΟΗΤΟΙ, όπως π.χ Μίκης Θεοδωράκης, Γ. Ρίτσος, Μ. Χατζηδάκης, Γ. Μπαμπινιώτης, ..... και χιλιάδες άλλων ΕΛΛΗΝΩΝ .. δεν ήταν και δεν είναι εθνικιστές ΑΝΟΗΤΟΙ ήταν και είναι πραγματικοί ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .... ΑΝΟΗΤΟΙ.
Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΜΠΙΩΤΗ
Γράφετε και υπογράφετε ΑΝΟΗΤΟΙ, ΠΩΣ ..... 

«H ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018, κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα 25 και πλέον χρόνων στην περιοχή μας».
Ανιστόρητοι προσκυνητάδες δεν γνωρίζετε πως ουσιαστικά, ουδέποτε υπήρχε -καμία- εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, διότι απλά η Ελλάδα δεν διεκδίκησε ποτέ, ΤΙΠΟΤΑ από τα ΣΚΟΠΙΑ ενώ θα έπρεπε? Αντιθέτως, δεν γνωρίζετε πως...
τα Σκόπια ήταν εκείνα που χρόνια τώρα, επεδίωκαν και επιδιώκουν να ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ, .... που διεκδικούσαν και διεκδικούν χωρίς να δικαιούνται τίποτα, όπως ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, ΣΎΜΒΟΛΑ, ΕΔΑΦΗ, …. από την Ελλάδα? 

Η Ελλάδα ΑΝΟΗΤΟΙ, δεν γνωρίζετε πως δεν είναι απλά μία περιοχή, αλλά είναι ΚΡΑΤΟΣ, είναι ΕΘΝΟΣ, είναι ΙΔΕΑ, είναι ΙΣΤΟΡΙΑ …. ΑΝΟΗΤΟΙ?

Γράφετε και υπογράφετε ΑΝΟΗΤΟΙ πως «Είναι μια έντιμη Συμφωνία».

Αφού λοιπόν είναι έντιμη η συμφωνία, ΑΝΟΗΤΟΙ, αλήθεια μπορείτε να μας πείτε εσείς οι μεγάαααλες αριστερές «προσωπικότητες», τι είναι αυτό που κέρδισε η ΕΛΛΑΔΑ, και τι είναι αυτό που κέρδισαν τα Σκόπια? Μπορείτε άραγε να μας πείτε τελικά, από αυτή την ιστορία αν υπάρχει ανυπολόγιστα βαριά ΕΘΝΙΚΗ ζημιά και ποιος είναι αυτός που την υπέστη και ΓΙΑΤΊ????

Γράφετε και υπογράφετε ΑΝΟΗΤΟΙ πως 

«Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό («Βόρεια Μακεδονία») έναντι όλων και με συνταγματική αναθεώρηση καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις. 
Που το είδατε αυτό ΑΝΟΗΤΕΣ προσωπικότητες? Αλήθεια έχετε άραγε αντιληφθεί πως γίνατε τα τα παπαγαλάκια και τα φερέφωνα μιας δοσίλογης και εθελόδουλης κυβέρνησης? 

Είναι δυνατόν εσείς «μορφωμένοι» άνθρωποι, προσωπικότητες» της Ελλάδας να κοροϊδεύετε τον εαυτό σας και τον λαό από τον οποίο πληρώνεστε ή κερδίζετε το παντεσπάνι σας, μιλώντας για σύνθετη ονομασία, όταν ήδη γνωρίζετε πως οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ αλλά και οι Ευρωπαίοι ήδη χρησιμοποιούν επίσημα, ΣΚΕΤΟ τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ? ….. Είναι δυνατόν να λέτε για συνταγματική αναθεώρηση όταν γνωρίζετε πως αυτή ανατρέπεται πάρα πολύ εύκολα και σύντομα με ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ συνταγματική αναθεώρηση, πράγμα που θα κάνουν πολύ σύντομα? …. «προσωπικότητες» δεν το γνωρίζετε???

Γράφετε και υπογράφετε ΑΝΟΗΤΟΙ πως 

«προσδιορίζονται με σαφήνεια και με διεθνή σφραγίδα τα όρια –πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά- ανάμεσα στην ελληνική Μακεδονία και την «Βόρεια Μακεδονία. Είναι ο μοναδικός τρόπος διαγραφής δια παντός των αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια».
ΑΝΟΗΤΟΙ –αρκετοί από εσάς είστε και πανεπιστημιακοί-, ΑΝΕΧΕΣΤΕ, ΔΕΧΕΣΤΕ, και υπογράφετε πως προσδιορίζονται με σαφήνεια τα όρια μεταξύ ελληνικής Μακεδονίας και της «Βόρειας Μακεδονίας»? 

ΑΝΟΗΤΟΙ δεν γνωρίζετε πως η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από αρχαιοτάτους χρόνουν ήταν ΜΙΑ και ΑΝΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και πολιτικά και ιστορικά και πολιτισμικά? ΑΝΟΗΤΟΙ, Στράβωνα δεν έχετε … ξεστραβωθεί να διαβάσετε? 

ΑΝΟΗΤΟΙ δεν έχετε διαβάσει τον N.G.L. Hammond (1907 – 2001), στην Εισαγωγή του βιβλίου του Θανάση Γωργιάδη "Η Αρχαία Μακεδονία κατά τον Στράβωνα"?
ΑΝΟΗΤΟΙ, δεν έχετε διαβάσει τον Μαργαρίτη Δημιτσά (1896). «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»?
ΑΝΟΗΤΟΙ, δεν έχετε δει στην ανίερη ζωή σας και πορεία σας Αρχαιότερους και νεότερους χάρτες?

Γενικώς Ιστορία, ΑΝΟΗΤΟΙ δεν γνωρίζετε, δεν έχετε διαβάσει?
ΑΝΟΗΤΟΙ, άλλο πράγμα είναι ο αλυτρωτισμός και άλλο ο επεκτατισμός. ή δεν το γνωρίζετε και αυτό .... ΑΝΟΗΤΟΙ.

Γράφετε και υπογράφετε ΑΝΟΗΤΟΙ πως,

«Γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της γειτονικής χώρας. Η επιβεβαίωση στη Συμφωνία της γλώσσας (όπως επί πάρα πολλές δεκαετίες έχει αναγνωρισθεί και από τη χώρα μας) και της ιθαγένειας της γειτονικής χώρας αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός σταθερού μέλλοντος φιλίας και ειρήνης με τη «Βόρεια Μακεδονία». Η Ελλάδα, μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα σέβεται τις αποφάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ».

Μάλιστα. ΑΝΟΗΤΟΙ. Αναγνωρίζετε λοιπόν εσείς οι «προσωπικότητες» ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, όταν γνωρίζετε πως αυτό το κράτος των ΣΚΟΠΙΩΝ αποτελείται από ένα συνοθύλευμα Σέρβων, Βουλγάρων, Αλβανών, Σλαύβων και … ολίγων Ελλήνων που δεν τολμούν … κιχ να βγάλουν. Με λίγα λόγια αναγνωρίζετε στους … Δάρδανους Ιλιρικής καταγωγής, Ιθαγένεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ και γλώσσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, όταν πολύ καλά γνωρίζετε πως η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα ήταν είναι και θα παραμείνει πάντα και μόνον ΕΛΛΗΝΙΚΗ. …. Μπράβο σας «προσωπικότητες». ………… 

Πως??? Αναφέρεστε στον ΟΗΕ??? Μάλιστα. Τότε μήπως να σας θυμίσουμε ΑΝΟΗΤΟΙ την κατοχή στην Κύπρο? μήπως το σχέδιο ΑΝΑΝ? ...... μήπως το δάκρυ και το ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου ...... ΑΝΟΗΤΟΙ.

Γράφετε και υπογράφετε ΑΝΟΗΤΟΙ πως,

«………………. σ’ αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στη χώρα μας, με αυτή τη Συμφωνία, ερχόμαστε στην πράξη αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού και με όσους το τροφοδοτούν, κύκλοι που εκφράζουν το πιο σκοτεινό παρελθόν, διχάζουν τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνοπροδότες και εθνοσωτήρες. Ο διχασμός αυτός πλήττει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, όταν στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη γειτονιά μας επινοούνται επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί που προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον.»
ΑΝΟΗΤΟΙ. Είσαστε πράγματι τόσο ανόητοι που σε τούτη την παράγραφο περιγράφετε γλαφυρά την σημερινή ζοφερή πραγματικότητα των πολιτικών και των ανθρώπων που στηρίζετε και υπηρετείτε. Είναι αλήθεια, πως μόνο μία ΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα αγνοούσε τον λαό της και την θέλησή του. Πράγματι μόνο τέτοιοι κύκλοι που σήμερα εσείς στηρίζετε εκφράζουν το σκοτεινό παρελθόν και τις επιδιώξεις του σε βάρος της Ελλάδας, μόνο τέτοιοι κύκλοι ήταν και παραμένουν επικίνδυνοι για τον διχασμό. Μιλάτε για θεμέλια Δημοκρατίας εσείς ΑΝΟΗΤΟΙ? Που ήσαστε εδώ και 8 χρόνια ΑΝΟΗΤΟΙ, όταν έχουν ξεθεμελιωθεί τα πάντα στην Ελλάδα? Που ήσαστε εσείς ΑΝΟΗΤΕΣ «προσωπικότητες», όταν ο κόσμος ξεσπιτώνεται, διασύρεται, πεινάει, απειλείται, αυτοκτονεί …….. από την λαίλαπα των «δημοκρατικών» σας κυβερνήσεων? ΑΝΌΗΤΟΙ τώρα θυμηθήκατε την Δημοκρατία?

Γράφετε και υπογράφετε ΑΝΟΗΤΟΙ πως,

«Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις. Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον».
ΑΝΟΗΤΟΙ, προσπερνάμε το αριστεροί, δημοκράτες, και προοδευτικοί πολίτες που λέτε ότι είστε, για τον απλό λόγο πως δεν είστε τίποτα από αυτά. Μάλλον ακριβώς τα αντίθετα ΕΙΣΤΕ. Εκφράζετε υποστηρίζετε και λέτε ΑΝΟΗΤΟΙ, πως στηρίζετε την συμφωνία γιατί πιστεύετε πως είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό σας καθήκον. 

ΑΝΟΗΤΟΙ, δεν γνωρίζετε πως πατριωτισμός και διεθνισμός είναι δύο έννοιες εντελών αντίθετες? Δεν γνωρίζετε ΑΝΟΗΤΟΙ Πως δημοκρατία και διεθνισμός δεν συνάδουν? Δεν γνωρίζετε ΑΝΟΗΤΟΙ πως ο πατριωτισμός έχει να κάνει με την στήριξη των εθνικών παρακαταθηκών ΑΝΟΗΤΟΙ και όχι με το ξεπούλημα και την ισοπέδωση που επιδιώκει ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ….. ΑΝΟΗΤΟΙ.

Τελικά ΑΝΟΗΤΟΙ, μήπως δεν είστε απλά ΑΝΟΗΤΟΙ αλλά … ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ επιΝόητοι?
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
Ενας ΑΠΛΟΣ Έλληνας πολίτης

Σπ. Καμπιώτης 
Πανεπιστημιακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου