Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Η Ελληνική φυλή των Μακεδόνων έδωσε το όνομά της στα εδάφη και όχι τα εδάφη στην φυλή


Ντιμιτρόφ: "Η “μακεδονική” γλώσσα είναι μια αναγνωρισμένη (σ.σ. σλαβική, βαφτισμένη μακεδονική) γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών».



Ψάχνω λοιπόν κι εγώ, έναν... "Μακεδόνα" (του γλυκού νερού), να μου μεταφράσει τα λόγια του μεγάλου ΜΑΚΕΔΟΝΑ ηγέτη, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
(Σημ.: Έλληνες αποκλείονται. Είναι σαν κλέβεις Εκκλησία)

«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην.»
«Ει μη Αλέξανδρος ήμην, Διογένης αν ήμην.»
«Πονούντων και κινδυνευόντων τα καλά και μεγάλα έργα.»
«Τω κρατίστω.»
«Βουλή και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη»


Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ

Η "τρικυμία εν κρανίω", στο κρανίο του Ντιμιτρόφ…!
(…και το ξεβράκωμα της "αριστερής-αντιεξουσιαστικής" προπαγάνδας)


Ντιμιτρόφ: "Όχι. Η ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων, δεν αποτελεί αντικείμενο απόφασης, αλλά ιστορικής διαδικασίας." (σ.σ. Ανιστόρητος, μετανόητος, αμετάκλητος, ισχυρογνώμων και αμετάπειστος καπηλευτής της Ελληνικής ιστορίας.)

Και αμέσως μετά: "Η Ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά ελπίζουμε ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας." (σ.σ. Η ιστορία του 20ου αιώνα μ.Χ. μένει αμετάβλητη μόνο; Του 5ου π.Χ. έως και του 6ου μ.Χ. αιώνα; “Χυλός”, λόγω της απουσίας σας από την περιοχή την εποχή εκείνη και μέχρι τον 7ο μ.Χ. αιώνα;)


Παρακάτω αυθαδιάζει αλλαζονικά: “Η Μακεδονία δεν μπορεί να είναι μόνο δική μας, γιατί μέρος της είναι και στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να είναι και μόνο ελληνική. Ένα μέρος της είναι στην επικράτεια ενός τρίτου κράτους (σ.σ.: προφανώς εννοεί τη Βουλγαρία). (σ.σ. Μήπως να τον “ευγνωμονούμε” κιόλας, που “επιτρέπει” στους ΕΛΛΗΝΕΣ να αποκαλούνται και αυτοί Μακεδόνες;)

Και συνεχίζει να παραληρεί: “Κανείς δεν μπορεί να έχει μονοπώλιο ή αποκλειστικότητα του όρου "Μακεδονία. (σ.σ. Κανείς, εκτός από τους Σλάβους, τους Αλβανούς, τους Ρομά και τους Τούρκους κατοίκους των Σκοπίων, όπου κατά το δικό τους Σύνταγμα, "αυτοχρίζονται" "Δημοκρατία της Μακεδονίας", υφαρπάζοντας το... "όλον".)

…και συνεχίζει…: “Καταλαβαίνουμε διαφορετικά πράγματα όταν λέμε "είμαι Μακεδόνας"” (σ.σ. Γιατί ασφαλώς, εννοούμε και διαφορετικά πράγματα. Η Ελληνική φυλή των Μακεδόνων έδωσε το όνομά της στα εδάφη και όχι τα εδάφη στην φυλή, όπως επιχειρείτε να κάνετε σήμερα εσείς. Μην έχετε καμία αμφιβολία: Το "Chiouaoua", δεν θα γίνει "Doberman" ποτέ, μόνο και μόνο, επειδή γεννήθηκε και διαμένει στο δικό τους κυνοτροφείο. Όσοι αιώνες κι αν περάσουν.)


Το καλύτερο φυσικά, μας το άφησε για το τέλος…:

Ερωτηθείς, από έναν Έλληνα δημοσιογράφο εάν η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να κάνει αλλαγές στο Σύνταγμα, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε: «Αν απαντήσω, δεν θα προσφέρω καλές υπηρεσίες σε κανένα από τα δύο μέρη». (Μην το ψάχνετε και πολύ. ΟΧΙ εννοεί, αφού, αν εννοούσε “ναι”, θα επρόκειτο για τις αλλαγές αυτές που εκφράζουν τις επεκτατικές τους βλέψεις – σχέδιο των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε..)

Και καταλήγει: «Στην ελληνική κοινή γνώμη υπάρχουν συζητήσεις που προκαλούν σύγχυση. Ορισμένα θέματα που ονομάστηκαν "αλυτρωτισμός" επιλύθηκαν το 1992, αλλά και το 1995 με την Ενδιάμεση Συμφωνία», πρόσθεσε ο κ. Ντιμιτρόφ. (σ.σ. Μέσα στην τρικυμία του δικού του εγκεφάλου, βλέπει “συγχύσεις” στην Ελλάδα. Ο αλυτρωτισμός τους, σίγουρα “επιλύθηκε”, αφού δεν υπήρξε ποτέ σοβαρό ιστορικό επιχείρημα που να τον στηρίξει. Απλά, μετατράπηκε σε κεκαλυμμένο ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ, όπου διά μέσου της (εθνοτικής) ονομασίας, θα επιχειρηθεί μελλοντικά η “συμπλήρωση του παζλ” των εδαφών, του ανύπαρκτου “Μακεδονικού έθνους”.

Κι ένα ερώτημα για τον κάθε λογής… Ρουβίκωνα:

Θα πάρετε θέση για τον εθνικιστικό επεκτατισμό των Αλβανών, των Σκοπιανών και των Τούρκων, ή ο μοναδικός “καημός” σας είναι η αγάπη των Ελλήνων και η μαχητική όσο και αυθόρμητη διαμαρτυρία τους, για την προστασία της ιστορίας και της εδαφικής της ακεραιότητας;

Δεν περιμένω φυσικά απάντηση. Ειδικά από αυτούς, που διαχωρίζουν τις βόμβες σε “καλές” και “κακές”.
Στις “καλές” του ΝΑΤΟ, του ISIS και της AL NUSHRA, και στις “κακές” του ΑΣΑΝΤ και των συμμάχων του….!

Όμως σας καταλαβαίνω… Έχετε κι εσείς την δικής τρικυμία εν κρανίω…!

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο όταν κάνεις, το κάνεις για να αγωνιστείς στον δικό σου Εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα. Όχι των εχθρών της πατρίδας σου…! Και δεν αρκεί να “εναντιώνεσαι” στο ΝΑΤΟ, στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε. μόνο στα πανό, αλλά να το κάνεις πράξη, όταν οι σχεδιασμοί αυτών των υπερ-Εθνικών θεσμών, έχουν ως στόχο την ιστορία και τα εδάφη του λαού, που (υποκριτικά) λες ότι υπερασπίζεσαι…!

Αν λοιπόν πραγματικά στέκεστε δίπλα του και τον στηρίζετε στον αγώνα του ενάντια σε ΔΝΤ,ΕΕ, ΕΚΤ και μνημόνια, δίχως να κρίνετε αυτή του την επιλογή, σταθείτε και πάλι άκριτα δίπλα του, στην απόφασή του για αγώνα υπέρ της διατήρησης της ιστορίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της συνέχισης του έθνους του.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...!

Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου:

«Δεν θα υπάρξει λύση για το όνομα αν χρειαστεί διαπραγμάτευση για αλλαγή στην εθνικότητα, τη γλώσσα και την ταυτότητα», διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων μετά τη συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς.

«Η “μακεδονική” γλώσσα είναι μια αναγνωρισμένη γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών», δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.  

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους πολίτες της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας.” Μερικοί από αυτούς παρακολουθούν το ζήτημα με ανησυχία, ορισμένοι με θυμό», είπε. 


Και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνουμε κάποιους πολίτες στην Ελλάδα που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, αλλά ούτε οι Έλληνες γείτονές μας ούτε κανένας άλλος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμά μας να να είμαστε "Μακεδόνες" και να μιλάμε τη "μακεδονική" γλώσσα, ως μέρος των σλαβικών γλωσσών. Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως για αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση».

«Συζητήσαμε ιδέες που παρουσίασε ο κ. Νίμιτς στη Νέα Υόρκη. Του είπα ότι υπάρχουν ιδέες που δεν είναι κακές, αλλά υπάρχουν ιδέες που δεν είναι καλές και προκαλούν ανησυχίες», πρόσθεσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δείχνει αδιάλλακτος σε κρίσιμα ζητήματα που η ελληνική πλευρά απαιτεί να αλλάξει, διακινδυνεύοντας να βάλει «φρένο» σε ενδεχόμενη συμφωνία.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί την ταυτότητα, ο Ντιμιτρόφ απάντησε: «Όχι. Η ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων, δεν αποτελεί αντικείμενο απόφασης, αλλά ιστορικής διαδικασίας. Εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, εάν χρειαστεί να "αγγίξουμε" την ταυτότητα, δεν θα υπάρξει λύση. Θα είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι δύο ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι αρκετά μεγάλες για να αναγνωρίσουν κάτι τέτοιο».

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων ανέφερε ότι «το ζήτημα (σ.σ.: το ονοματολογικό) δεν μπορεί να επιλυθεί εάν μια πλευρά αισθάνεται νικημένη. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο. Είναι καιρός η περιοχή να προχωρήσει. Η Ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά ελπίζουμε ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας». 

Και συμπλήρωσε: «Μόλις η "Μακεδονία" προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ, θα είμαστε σύμμαχοι με τους Έλληνες φίλους μας. Για εμένα, αυτή η διαδικασία είναι μια κοινή διαδικασία ανάπτυξης και ωρίμανσης. Και έχω μια κατανόηση για εκείνους που αντιτίθενται στην επίτευξη λύσης. Είναι ένα λεπτό ζήτημα. Η Μακεδονία δεν μπορεί να είναι μόνο δική μας, γιατί μέρος της είναι και στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να είναι και μόνο ελληνική. Ένα μέρος της είναι στην επικράτεια ενός τρίτου κράτους (σ.σ.: προφανώς εννοεί τη Βουλγαρία). Κανείς δεν μπορεί να έχει μονοπώλιο ή αποκλειστικότητα του όρου "Μακεδονία". Καταλαβαίνουμε διαφορετικά πράγματα όταν λέμε "είμαι Μακεδόνας"».
Ερωτηθείς, δε, από έναν Έλληνα δημοσιογράφο εάν η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να κάνει αλλαγές στο Σύνταγμα, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε: «Αν απαντήσω, δεν θα προσφέρω καλές υπηρεσίες σε κανένα από τα δύο μέρη».

«Στην ελληνική κοινή γνώμη υπάρχουν συζητήσεις που προκαλούν σύγχυση. Ορισμένα θέματα που ονομάστηκαν "αλυτρωτισμός" επιλύθηκαν το 1992, αλλά και το 1995 με την Ενδιάμεση Συμφωνία», πρόσθεσε ο κ. Νιτμιτρόφ.

Nίμιτς: Να βρεθεί λύση -Εχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας
Από την πλευρά του ο Μάθιου Νίμιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης. 
«Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ σήμερα. Το έχω κάνει αυτό επί πολλά χρόνια. Είχαμε ελπίδες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για τον έναν ή το άλλον λόγο δεν προχώρησε το ζήτημα. Τώρα έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας. Και στις δύο χώρες υπάρχουν ηγεσίες που ειλικρινά θέλουν συμφωνία, αλλά υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι που τώρα είναι η ώρα για να βρούμε λύση».


Ωστόσο πρόσθεσε πως «υπάρχουν κίνδυνοι στο μέλλον αν δεν κάνουμε κάτι τώρα. Ο χρόνος δεν σταματάει. Είναι αβέβαιο το μέλλον. Εχουμε κάνει πρόοδο, πρέπει να βρούμε λύση τώρα. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί σε έναν χρόνο, σε δύο χρόνια, σε τρία χρόνια, σε 20 χρόνια αν εξακολουθούμε να συζητάμε αυτό το θέμα. Θα είναι πραγματική τραγωδία για την περιοχή αν περάσουν άλλα 20 χρόνια και δεν έχουμε λύσει το ζήτημα. Ακουσα πολλές απόψεις και προβληματισμούς, αλλά για το καλό όλων των ανθρώπων της περιοχής και ειδικά των νέων, το θέμα πρέπει να λυθεί τώρα, να το αφήσουμε πίσω μας και οι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα σημαντικά πράγματα στη ζωή τους. Είμαι αισιόδοξος γιατί οι ηγεσίες και των δύο χωρών δουλεύουν σκληρά για την εξεύρεση λύσης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου