Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ώρες ευθύνης για την Πατρίδα μας και την Δημοκρατία

 Κρίσιμες εξελίξεις με τη «συμφωνία των Πρεσπών»

 Ανακοίνωση
 της Π.Γ του «Μετώπου – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Η «συμφωνία των Πρεσπών», ως αποτέλεσμα συστηματικών και σκόπιμων παραβιάσεων τόσο του Διεθνούς Δικαίου (Συνθηκών, Πρωτοκόλλων κλπ) όσο και ρητών Συνταγματικών προβλέψεων, είναι ένα τερατούργημα άκυρο και θεσμικά ανυπόστατο, και ως εκ τούτου επιβάλλεται να ανακοπούν άμεσα οι παράπλευρες προσπάθειες συγκεκριμένων διεθνών κύκλων που επιχειρούν να το «οχυρώσουν» προσδίδοντάς του νομικοπολιτική υπόσταση και επίπλαστο κύρος, ενεργοποιώντας μια επιχείρηση παραγωγής τετελεσμένων.


Είναι ένα επικίνδυνο δημιούργημα, που υπαγορεύτηκε πλήρως από τον Αμερικανογερμανικό παράγοντα στη δουλοπρεπή κυβέρνηση της Αθήνας, προκειμένου να συμβάλει στην υλοποίηση ευρύτερων γεωστρατηγικών και πολυσύνθετων οικονομικών σχεδιασμών με ισχυρό αποτύπωμα στα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ανταγωνισμών, μέσα σε έναν κόσμο που τροποποιεί δραματικά τη γεωπολιτική του φυσιογνωμία.

Το ίδιο το κείμενο της «συμφωνίας των Πρεσπών» και η καθ’ όλα ύποπτη λογική περί... 
«διαπραγματευτικού κεκτημένου» την οποία αποδέχεται η Ελληνική κυβέρνηση, ως προϊόν, τόσο της μυστικής όσο και της εμφανούς διπλωματίας που προηγήθηκε, ανοίγουν τις πύλες της Κολάσεως και ενεργοποιούν σοβαρούς παράγοντες γενικευμένης αποσταθεροποίησης στη χώρα μας, στην Βαλκανική, και συνολικότερα στην Ευρώπη.

Η προσφυγή ακυρότητας στο ΣτΕ για τη «συμφωνία των Πρεσπών», προφανώς και συνιστά μια πρωτοβουλία σε σωστή κατεύθυνση, και το «Μέτωπο - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» την στηρίζει ως κίνηση ΚΑΙ πολιτικά ΚΑΙ ηθικά, προσθέτοντας πως εκτός από την νομική επάρκεια του κειμένου της προσφυγής, είναι απαραίτητη και η επαρκής πολιτική θεμελίωση για την πληρέστερη στοιχειοθέτηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Το «Μέτωπο- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» επιμένει στην αντίθεσή του με πρωτοβουλίες  συγκέντρωσης υπογραφών με αίτημα το δημοψήφισμα για τη συγκεκριμένη συμφωνία, και η αντίθεσή μας αυτή υφίσταται ΚΑΙ για λόγους τακτικής ΚΑΙ για λόγους ουσίας.

Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή, παρά τις όποιες καλές προθέσεις, αποδυναμώνει αντικειμενικά το μέτωπο του αγώνα, αποπροσανατολίζει αντικειμενικά τον λαό από το κυρίαρχο, διασφαλίζει αντικειμενικά νομιμοποίηση και εγκυρότητα «δια της πλαγίας» σε ένα κείμενο συμφωνίας κατ’ ουσίαν άκυρο και παντελώς απονομιμοποιημένο.

Με αυτή την έννοια, ακυρώνεται στην πράξη το ανέλπιστο ιστορικό πλεονέκτημα που ανέκυψε στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ιστορικό χρόνο, εξ αιτίας της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ σύνθεσης, της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ Βουλής, στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κείμενο που δεν έχει διασφαλίσει την δεδηλωμένη αποδοχή  και θεσμική οχύρωσή του, και που για όλους αυτούς τους λόγους, αποτελεί χρησιμότατο εργαλείο στα χέρια του λαού μας, ικανό να τροφοδοτήσει με έξτρα δυναμική το κίνημα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, και επομένως απαιτεί μια πολύ προσεκτική και υπεύθυνη πολιτική διαχείριση από όλους.

Παράλληλα, μια τέτοια πρωτοβουλία, ανοίγει (αντικειμενικά και ανεξάρτητα από προθέσεις) μια επικίνδυνη κερκόπορτα στη στρατηγική διαχείριση των σοβαρών εθνικών θεμάτων, αφού θέτει την ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ υπεράσπιση των θεμελιωδών και απολύτως ταυτισμένων με την συγκρότηση και την υπόσταση του Ελληνικού  Έθνους, υπό την εν δυνάμει αίρεση, ως πιθανή συνέπεια μιας δημοψηφισματικής ετυμηγορίας.

Μια τέτοια αντίληψη, θα «κλειδώσει» ένα ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο προηγούμενο που σε επόμενο χρόνο θα το βρούμε μπροστά μας και είναι πολλοί εκείνοι που καιροφυλακτούν.

Το «Μέτωπο – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» προειδοποιεί το λαό πως η απόφαση του ΣτΕ θα είναι μια απόφαση πολιτική… Το πραγματικό διακύβευμα αυτής της απόφασης είναι πρωτίστως γεωπολιτικό, και οι δικαστές έχουν πλήρη επίγνωση των πιέσεων οι οποίες θα ασκηθούν και οι οποίες θα είναι ΔΙΕΘΝΕΙΣ και ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ.

Γι’ αυτό και η Ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει, πως η ισχυρότατη πίεση, που θα μπορεί να επιβάλει λύση σε θετική κατεύθυνση, θα πρέπει να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και θα πρέπει να είναι η ΔΙΚΗ ΤΗΣ.

Είναι ώρες ΕΥΘΥΝΗΣ για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Είναι ώρες που πρέπει να κλιμακωθεί η γενικευμένη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του λαού μας, με καθολικό αίτημα την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, την πλήρη αχρήστευση της συγκεκριμένης συμφωνίας, και την πολιτική τιμωρία των πρωταγωνιστών που την προσυπέγραψαν.

Το «Μέτωπο – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» προειδοποιεί τον Ελληνικό λαό, για τον εκτεταμένο πολιτικό αντιπερισπασμό που θα επιχειρηθεί από σκοτεινούς κύκλους και κυβερνητικούς μηχανισμούς, συνεπικουρούμενους από την προβοκατόρικη δράση ακραίων, που κινούνται στο χώρο της πατριδοκάπηλης ρητορικής.

Προειδοποιούμε επίσης, για τα φαινόμενα πολιτικού εκφασισμού με ευθύνη των μηχανισμών της κυβέρνησης που βρίσκεται υπό κατάρρευση, και τα οποία φαινόμενα ενδέχεται να προσλάβουν το χαρακτήρα γενικευμένης πολιτικής εκτροπής, στο πλαίσιο μιας απόπειρας για δραματική τροποποίηση της κυρίαρχης ατζέντας, όσο οι εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και πολιτικής αντίστασης θα κλιμακώνονται σε ολόκληρη την επικράτεια. Μια τέτοια εξέλιξη δεν πρέπει να την επιτρέψουμε.

Το «Μέτωπο –ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» στηρίζει πλήρως το έργο της «Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας», για αυτό και βρισκόμαστε σε συνεννόηση με πολίτες, φορείς και άλλες κινήσεις, στο πλαίσιο της ανάγκης για έναν γενικότερο συντονισμό της δράσης και της πολιτικής αντίστασης του λαού μας... 
  • Για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ… 
  • Για την ακύρωση -και στην πράξη- του επικίνδυνου εκτρώματος των Πρεσπών, αρνούμενοι να αποδεχτούμε οποιοδήποτε νομικοπολιτικό τετελεσμένο επιχειρηθεί να επιβληθεί ντε φάκτο. Και... 
  • Για την ενδυνάμωση των όρων και των προϋποθέσεων, που θα θεμελιώσουν την Δημοκρατική – Πατριωτική Αλλαγή στον τόπο μας.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση για άμεση διαβούλευση, για κατάθεση προτάσεων και ανταλλαγή πολύτιμης πολιτικής εμπειρίας και συμμετοχή στον συνολικότερο σχεδιασμό – συντονισμό, είναι: pekea.forum@gmail.com

Καλούμε όλες τις υγιείς δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις, φορείς και κινήσεις, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αφήνοντας πίσω μικρότητες και λογικές κατακερματισμού, προκειμένου να συγκροτήσουμε το μεγάλο ρεύμα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που έχει ανάγκη ο τόπος μας, με καθαρή ατζέντα, με καθαρά συνθήματα, με επαρκή πολιτικό και επιχειρησιακό στο πλαίσιο του κινήματος σχεδιασμό

Η κλεψύδρα άδειασε… Είναι ώρα ευθύνης και οφείλουμε να την αναλάβουμε.

Η Π.Γ του «Μετώπου – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου