Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Η επίσκεψη Ερντογάν πραγματοποιείται σε μια περίοδο που συντελούνται ευρύτερες ανακατατάξεις και στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, και ταυτόχρονα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια γενικότερη σύγκρουση στρατηγικών, που θα οδηγήσει με τη σειρά της σε ευρύτατη αναδιάταξη των γεωστρατηγικών συμμαχιών, μέσα σε ένα περιβάλλον με ευμετάβλητη αρχιτεκτονική και απολύτως ασταθείς ισορροπίες.


Η Ελλάδα καθηλωμένη στη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής που επιβάλουν οι δανειστές, και υποταγμένη πλήρως στις κυρίαρχες στρατηγικές επιλογές των Αμερικανών, επιχειρεί να δραπετεύσει με ένα στρεβλό τρόπο από το κάδρο αυτών των διεργασιών, “κλείνοντας” όπως – όπως τις γεωστρατηγικές της θέσεις, και προσβλέποντας σε έναν κατ ανάθεση ρόλο μιας «σταθερής και ασφαλούς οντότητας» προκειμένου να επιδοθεί απερίσπαστη στο μοναδικό καθήκον που της αναγνωρίζουν. 
Αυτό της προσφοράς γης, υπηρεσιών και χρήματος, στα οικονομικά σχέδια των δανειστών – δυναστών, με μοναδικό όραμα τη μετατροπή της πατρίδας μας σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ).
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Ελληνική πολιτική ηγεσία ουσιαστικά σύρεται σε αυτή τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, σε μια περίοδο ιδιαιτέρως δύσκολη, χωρίς εθνική στρατηγική, καθηλωμένη σε επικίνδυνες αυταπάτες, επενδύοντας σε αδιέξοδες ιδεοληψίες για την ίδια την ουσία των διμερών σχέσεων.
Σύρεται πλήρως υποταγμένη και πρόθυμη να παγιδέψει τη χώρα σε σχεδιασμούς που δεν υπηρετούν το εθνικό συμφέρον, ενώ θέτουν εν αμφιβόλω ακόμη και την ίδια της την υπόσταση καθώς και αυτήν του Κυπριακού με τις πιέσεις να κορυφώνονται.
Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» θεωρεί ότι αυτή η επίσκεψη δεν είχε απολύτως κανέναν λόγο να πραγματοποιηθεί, εν μέσω συνεχιζομένων παραβιάσεων του Εθνικού εναερίου χώρου, διότι καθηλώνει τη χώρα στις συμπληγάδες δύο επικίνδυνων στρατηγικών (Αμερικανική και Τουρκική) και οι συνέπειες των όσων συμφωνηθούν , θα καταστήσουν ακόμη πιο δυσμενή τη θέση της στο διεθνές στερέωμα.
Θεωρούμε ότι αφού δεν κατέστη δυνατή η αναβολή αυτής της επίσκεψης, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει έστω και την ύστατη στιγμή, να μην προσφύγει σε επιλογές που θα δεσμεύσουν τη χώρα, και να περιοριστεί σε έναν καθαρά διερευνητικό χαρακτήρα αυτής της διμερούς, αποφεύγοντας κάθε δέσμευση που θα φέρει το κύρος της «διακρατικής συμφωνίας», και που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της ήδη δυσμενούς της θέσης.

Αθήνα 5 Δεκεμβρίου 2017

Η προσωρινή Π.Γ
του "Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου