Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τα ερωτήματα αμείλικτα και ζητούν άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις... Μα κυρίως τους υπεύθυνους της ομαδικής δολοφονίας

Στοιχεία και μαρτυρίες προς αξιοποίηση των Εισαγγελικών Αρχών (video)

Προσέξτε αυτήν την λεπτομέρεια, η οποία επιβεβαιώνει τα όσα έχουμε αναφέρει και από προσωπικές εμπειρίες και που σίγουρα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση ευθυνών, όταν καταλαγιάσει ο πόνος της ανείπωτης τραγωδίας που βίωσε η Ανατολική Αττική:

"...Κατάλαβαν πολύ αργά τη φωτιά. Όταν την αντιλήφθηκαν η φωτιά ήταν στην ουσία δίπλα τους."

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ
(μέλος της ΠΓ του "Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" και της "ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας"

Επί 1 ώρα και 15 λεπτά η φωτιά κατευθυνόταν προς την Λ. Μαραθώνος, στο ύψος της εισόδου για το Μάτι και όλες οι μαρτυρίες μιλούν για παντελή απουσία ενημέρωσης...!

Είχαν 1 ώρα και 15 λεπτά καιρό, όσο χρειάστηκε δηλαδή η φωτιά να φτάσει από την Νταού Πεντέλη στην Λ. Μαραθώνος, ώστε να εκκενώσουν όλο το οικιστικό σύμπλεγμα του Ματιού και όλο το παραλιακό μέτωπο από το Κόκκινο Λιμανάκι μέχρι τις κατασκηνώσεις και τα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα...!

Άπλετος χρόνος, ακόμη και σε συνθήκες πανικού, αφού μαρτυρία στενού συγγενικού μου προσώπου, προσδιόρισε τον χρόνο αντίδρασης και διαφυγής...
από την στιγμή που η φωτιά βρισκόταν στα 50 με 100 μέτρα πάνω από την Λ. Μαραθώνος, μέχρι τα 150 μέτρα από το σπίτι που διέμενε (στα 500 μέτρα περίπου κάτω από αυτήν), γύρω στα 10 λεπτά...! Χρόνος υπέρ αρκετός, όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, που έδωσε την ευκαιρία σε τρεις οικογένειες με τρία μικρά παιδιά ανάμεσά τους, να "δραπετεύσουν" από την πύρινη κόλαση, με σχετική ασφάλεια...!
Η διαφορά τους με την πλειοψηφία των κατοίκων του Ματιού, ήταν ότι είχαν έστω και αργά, επίγνωση (Θεϊκή σύμπτωση) της ακριβής θέσης του μετώπου της φωτιάς, πέραν του καπνού και των ισχυρών ανέμων, που προειδοποιούσαν τους πάντες...!

Κι όμως...
Δεν έκαναν το παραμικρό και άφησαν τους πολίτες να καούν σαν τα ποντίκια μέσα στα ίδια τους τα σπίτια...!
Την ίδια στιγμή, που το Λύρειο Ίδρυμα, οι Παιδικές Κατασκηνώσεις και τα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, είχαν ευτυχώς, ήδη εκκενωθεί αρκετά νωρίτερα και επιτυχώς, με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει καμμία ανθρώπινη ζωή, παρότι έπαθαν ζημιές οι εγκαταστάσεις τους ή καταστράφηκαν ολοσχερώς...!!!

Τα ερωτήματα αμείλικτα και ζητούν άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις:

Γιατί δεν τους ενημέρωσε κανείς, όταν η φωτιά εισέβαλε στον Νέο Βουτζά και ενώ κατευθύνεται προς το Μάτι?
Γιατί, ενώ είχαν ήδη απαγορεύσει την διέλευση προς το Μάτι, από την διασταύρωση της Ραφήνας και εξέτρεπαν τα οχήματα προς την Ραφήνα ήταν ανοιχτές οι είσοδοι προς το Μάτι - Κόκκινο Λιμανάκι από την πλευρά της Ραφήνας?
Γιατί δεν φρόντισε κανείς να κατευθύνει τα οχήματα των κατοίκων του Ματιού που κατέφευγαν στην "παραλιακή", μόνο προς τον Άγιο Ανδρέα, όπου η φωτιά έφτασε πολύ (σε σχέση με το Μάτι) αργότερα, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί το μοιραίο μποτιλιάρισμα της Αργυράς ακτής?

Αν αυτό δεν είναι ομαδική δολοφονία και μάλιστα με ενδεχόμενο δόλο, τι ακριβώς είναι? 

Μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ του Alpha:

"...Μια από τις τραγικές φιγούρες ήταν ο Θανάσης Μωραΐτης, ο οποίος ζει μόνιμα στο Μάτι επί 48 χρόνια.
Πήγε για να δώσει DNA για την ταυτοποίηση της νεκρής μητέρας του.

Με λυγμούς περιέγραψε ότι την κρίσιμη ώρα, που η φωτιά ήταν προ των πυλών, βρέθηκε στο τεράστιο δίλημμα να επιλέξει στο αν θα σώσει τη μητέρα του ή τη σύζυγό του και το παιδί του.
«Όλα έγιναν σε ένα λεπτό, δεν είχα κανένα περιθώριο επιλογής. Η μητέρα μου ήταν ανήμπορη να μετακινηθεί, ήταν 90 χρονών» είπε ο κ. Μωραΐτης, ψελλίζοντας με λυγμούς στην κάμερα «άφησα τη μητέρα μου να καεί»…

Όπως περιέγραψε, πήγε με την οικογένειά του στα Κόκκινο Λιμανάκι και έμειναν επί δυόμιση ώρες στη θάλασσα πριν τους περισυλλέξει ιδιώτης.



Την συγκλονιστική του ιστορία μετέφερε και η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου.

«Πριν από λίγο ήρθε ένας άνθρωπος, ο οποίος είδε τη μητέρα του να καίγεται μπροστά στα μάτια του -90 χρονών η μητέρα του. Ο άνθρωπος αυτός είχε πάει διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, τον 19χρονο γιο του και την 90χρονη μητέρα του. Κατάλαβαν πολύ αργά τη φωτιά. Όταν την αντιλήφθηκαν η φωτιά ήταν στην ουσία δίπλα τους. Προσπάθησε ο άνθρωπος να τους βάλει όλους μαζί στο αυτοκίνητο να φύγουν, η φωτιά τους είχε κυκλώσει… Προσπάθησε να βγάλει τη μητέρα του έξω από το αυτοκίνητο, ο ίδιος κάηκε, έχει εγκαύματα, προσπαθώντας να την βγάλει. Είδε ότι δεν μπορούσε να τα καταφέρει, η μητέρα του δεν μπορούσε να περπατήσει, δεν μπορούσε να τρέχει μαζί τους και όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόλαβα να της πω ούτε αντίο, έφευγα και την έβλεπα να καίγεται»! Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες…», είπε «παγωμένη» η Ελένη Λαζάρου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου