Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Άγονος…

 ‘’…μέγα γὰρ τὸ τῆς θαλάσσης κράτος.’’ 


μέλος της ΠΓ της ΔΗ.ΠΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» 

Και ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος… Aναμενόμενο. Οι εμπλεκόμενοι, ίδιοι, μέτοχοι και κάτοχοι, ίδιοι και οι ρόλοι τους, όπως παλιά. Αναρωτιέμαι, αν πέρα από τις όποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν, είναι σε θέση να δουν έστω λίγο φως στο τούνελ που έχει δημιουργηθεί, για μια πραγματικά καλύτερη εξέλιξη μελλοντικά σε αυτό τον τόπο. Κάτι που αφορά όλους τους Έλληνες. 

Μα θα μου πει κάποιος, είναι δυνατόν να υποστηρίζεις να δοθούν τζάμπα. Όχι βέβαια. Όμως διαβάζω, τι έχει ήδη πουληθεί, όπως επίσης και σε τι άθλια κατάσταση βρίσκονται, κάτι που ρίχνει ακόμη περισσότερο την τιμή τους. Με λόγια και ευχολόγια, βελτιώσεις δεν γίνονται. 

Διαισθάνομαι τους μεσολαβητές που λειτουργούν σαν κοράκια, οι οποίοι προσδοκούν την εφήμερη μεσιτεία, τρομάρα τους, έναντι πινακίου φακής, για να...τα πάρουν άλλοι τζάμπα, που θα τα καταστρέψουν εντελώς, μέχρι να τα καταστήσουν εντελώς άχρηστα. Προτιμώ, λοιπόν, να πάνε σε Ελληνικά χέρια και μυαλά, που θα επενδύσουν και θα δώσουν ώθηση στο μέλλον αυτού του τόπου, ακόμα και αν δίνουν μικρότερη προσφορά. 

Όσοι λοιπόν γνωρίζετε, η πρώτη προσφορά ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη, της δεύτερης. Τουλάχιστον δεν τα θέλουν τζάμπα. Το παράδειγμα του προηγούμενου αγοραστή και κατόχου δεν έγινε από ότι φαίνεται παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά το αντίθετο ……. παράδειγμα προς μίμηση. Φτάνει πια, πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάρα, δεν πρέπει «να ψοφήσει, η κατσίκα του γείτονα» …… καταστρεφόμαστε. Μόνο, αν προσπαθήσουμε, να επιζήσει η κατσίκα του γείτονα, αποκτώντας όμως και δική μας θα πάμε μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου