Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Η επικίνδυνη παραπολιτική της πανδημίας και ο αγοραίος μεσαιωνικός Σκοταδισμός

Επειδή το παιχνίδι με την παραπολιτική της πανδημίας χοντραίνει επικίνδυνα και αφορά πρώτα απ’ όλα σε ανομολόγητες αλλά και ομολογημένες πολιτικές σκοπιμότητες των εμπλεκομένων, οι επιτήδειοι που τις διαχειρίζονται αυτές τις σκοπιμότητες, ποντάρουν στην δικαιολογημένη άγνοια του μέσου πολίτη απέναντι σε μια σειρά από ζητήματα που είναι αμιγώς επιστημονικά…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Επενδύουν στην δυσκολία του να τα διερευνήσει και ακόμη περισσότερο στην αδυναμία του να τα κατανοήσει, αφού σχετίζονται με γνώση επιστημονική και απολύτως εξειδικευμένη. 

Δεν είναι λοιπόν διόλου τυχαίο το γεγονός, ότι αξιοποιούνται ακόμη και γιατροί σε μια προσπάθεια να προσδώσουν κύρος ακόμη και σε διακινούμενες αθλιότητες. Αυτό λοιπόν που «παίζει» την τελευταία περίοδο, είναι η προσπάθεια εκφοβισμού και παραπλάνησης του μέσου πολίτη, σχετικά με το ζήτημα των εμβολίων και της ασφαλούς χρήσης τους.

Τι κάνουν;;;

Προβάλουν ως επιχείρημα ότι τα εμβόλια είναι προϊόν επικίνδυνων γονιδιακών παρεμβάσεων  σε αντίθεση με τα μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία εμφανίζουν δήθεν ως ένα αγνό - φυσικό προιόν. (εδώ γελάνε και τα πόμολα)!!!

Γιατί το κάνουν;;;

Για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη ευκολόπιστων ανθρώπων σήμερα - σερβίροντάς τους εύπεπτες εκδοχές - προκειμένου να την εξαργυρώσουν αύριο στο πολιτικό χρηματιστήριο, με τους αφελείς να μένουν και πάλι «μπουκάλα» και να μεταμορφώνονται εν μια νυκτί, σε κλασικούς παραδοσιακούς κοψοχέρηδες όταν πια «το πουλάκι θα έχει ήδη πετάξει».

Ποια είναι η αλήθεια;;;

Η αλήθεια είναι ότι στο οπλοστάσιο της επιστήμης, τα εμβόλια και τα φάρμακα σε σχέση με την αντιμετώπιση μιας συγκεκριμένης νόσου δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά αλλά συνεργατικά στο πλαίσιο του διπλού στόχου που...

ακούει στο όνομα: Πρόληψη ΚΑΙ θεραπεία. Το εμβόλιο στοχεύει στην πρόληψη και το φάρμακο στην θεραπεία του νοσούντα. Έτσι… Ακόμη και αν νοσήσει ένας εμβολιασμένος, περνά την νόσο πιο ήπια άρα και η αποθεραπεία του καθίσταται ευκολότερηη αποτελεσματικότητα των φαρμάκων είναι ακόμη μεγαλύτερη και οι συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή, είναι μικρές και απολύτως διαχειρίσιμες. Από την άποψη αυτή κάθε προσπάθεια που επιχειρεί να εμφανίσει ανταγωνιστική σχέση στο περιβάλλον μιας ενιαίας και αδιαίρετης προσπάθειας, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ.

Μπορεί να είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους τα φάρμακα και τα εμβόλια;;;

Όχι δεν μπορεί είναι. Διαφορετικά προβλήματα καλείται να επιλύσει το ένα και εντελώς διαφορετική είναι η αποστολή του άλλου. Το εμβόλιο απευθύνεται στον υγιή πληθυσμό προκειμένου αυτός να μην νοσήσει και εφαρμόζεται χωρίς να έχει την παραμικρή επίπτωση στην καθημερινότητά του. Το φάρμακο αφορά στους νοσούντες και στις σοβαρές περιπτώσεις ασθενειών (όπως η covid) εφαρμόζεται εντός του νοσοκομείου με αβέβαιο αποτέλεσμα, με σοβαρή επιβάρυνση του συστήματος υγείας, και με σοβαρές ανατροπές στην καθημερινότητα του πολίτη.

Γιατί είναι σημαντικό το εμβόλιο στο οπλοστάσιο απέναντι στην covid;;;

Διότι το καταστροφικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης νόσου, σχετίζεται ευθέως με τον πολύ αυξημένο δείκτη της μεταδοτικότητάς της. Αρα, εάν θέλουμε να ΜΗΝ εκτεθεί στον κίνδυνο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού το οποίο ενδέχεται και να μην αντέξει την δοκιμασία της νόσου ή στο οποίο η νόσος θα αφήσει πίσω της ενδεχομένως αρκετά και δυσκολοξεπέραστα προβλήματα ακόμη και εάν τελικά ο ασθενής αποθεραπευτεί, ο μοναδικός τρόπος είναι να ανακόψουμε την μεταδοτικότητά της. Και η ανακοπή της μεταδοτικότητας γίνεται με δύο τρόπους πρωτίστως σε ότι αφορά στην οργανωμένη υγειονομική παρέμβαση.

  • Με δημιουργία  ενός ευρύτατου τείχους ανάσχεσης - ανοσίας μέσα στον πληθυσμό. Και
  • Με την ανακοπή της εγγενούς δυνατότητας του ιού να μεταλλάσσεται από ξενιστή σε ξενιστή, δηλαδή από άρρωστο σε άρρωστο.

Το εμβόλιο αυτό ακριβώς κάνει. Προωθεί στην πράξη αυτήν την διπλή επιδίωξη.

Μπορούν να υποκαταστήσουν την χρησιμότητα του εμβολίου τα μονοκλωνικά αντισώματα;;;

Όχι δεν μπορούν. Χωρίς το ευρύτατο τείχος ανοσίας μέσα στον πληθυσμό, ο ιός θα κυκλοφορεί ασύδοτα και θα μεταλλάσσεται ανεξέλεγκτα. Και η αυξημένη δυσκολία που υπάρχει στην παραγωγή των μονοκλωνικών αντισωμάτων, η οποία δυσκολία μεγεθύνεται πολλαπλάσια εάν χρειάζεται να εξασφαλιστεί και η διαρκής επικαιροποίησή τους, τα καθιστά πρακτικά άχρηστα αφού θα αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις ανεξέλεγκτες μεταλλάξεις του ιού και την δραματική επιβάρυνση των συστημάτων Υγείας.

Ναι αλλά το εμβόλιο προέρχεται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ενώ τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι «καθαρά»…

Πριτς που είναι «καθαρά». Η σύνθετη διαδικασία της παραγωγής τους είναι μια αλληλουχία διαρκών παρεμβάσεων, που καταρρίπτει τυπικά και ουσιαστικά αυτό το φαιδρό επιχείρημα της «καθαρότητας».

Πάμε να δούμε τι λένε επί όλων αυτών οι ειδικοί και τι αποτυπώνει η επιστημονική έρευνα. Και αφού το δούμε, ας προκαλέσει όποιος θέλει κάποιον από όλους αυτούς τους περιφερόμενους κυρίους της «αμφισβήτησης» και να του ζητήσει να ανατρέψει με επιχειρήματα τα πραγματικά δεδομένα:

Ο καθηγητής Θεραπευτικής- Ογκολογίας- Αιματολογίαςκαι πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος λέει συγκεκριμένα: «Τα μονοκλωνικά αντισώματα, μπορούν να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ τα εμβόλια, προσφέροντας αμέσως προστασία, για εβδομάδες έως και μήνες, ενάντια στη λοίμωξη του Sars-Cov-2, σε αντίθεση με τα εμβόλια που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να παρέξουν ανοσία. Η χρήση τους φαίνεται να αφορά τους μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ΗΠΙΑ έως ΜΕΤΡΙΟΥ βαθμού συμπτωματολογία, ΑΛΛΑ και παράγοντες κινδύνου που μπορεί να υποδηλώνουν βαριά νόσηση».

Τι προκύπτει από αυτό: Προκύπτουν δύο πράγματαΤο πρώτο είναι ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα συμπληρώνουν τα εμβόλια (και όχι το αντίστροφο) στο οπλοστάσιο της Επιστήμης. Και το δεύτερο είναι το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ αντιμετώπισης των περιστατικών. Η αντιμετώπιση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ, και ως τέτοια εφαρμόζεται «ασθενή τον ασθενή», πράγμα που σημαίνει απλά ότι θα πρέπει και να ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ και να ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, έτσι ώστε να παρέμβεις την κρίσιμη στιγμή για να προχωρήσεις στην εφαρμογή της συγκεκριμένης θεραπείας. Πριν η μετά από την «κρίσιμη στιγμή, «το πουλάκι» απλώς θα έχει πετάξει…

Για προσπαθήστε να φανταστείτε πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ενδελεχούς παρακολούθησης της συμπτωματολογίας του κάθε ξεχωριστού ασθενούς και κυρίως προσπαθήστε να φανταστείτε πως μπορεί να λειτουργήσει ένας τέτοιος μηχανισμός - ακόμη και στην περίπτωση που θα ήταν εφικτό να δημιουργηθεί - σε ένα περιβάλλον ανεξέλεγκτων μεταδόσεων, με τις μεταλλάξεις να κάνουν πάρτι

Ελάτε να δούμε στην συνέχεια τι απαντά ο καθηγητής στο ερώτημα: «Τι είναι και πως παρασκευάζονται τα μονοκλωνικά αντισώματα», έτσι για να πάρουμε μία ιδέα για το τι μπορεί να σημαίνει «γονιδιακή παρέμβαση». Λέει λοιπόν ο καθηγητής:

«Τα αντισώματα (γενικώς και όχι τα μονοκλωνικά) είναι πρωτεΐνες σε σχήμα Υ που παράγονται από το ανοσοποιητικό μας σύστημα, για να στοχεύσουν κάτι το ξένο, και όχι κάτι που ανήκει στον οργανισμό μας. Αυτοί οι ξένοι στόχοι ονομάζονται αντιγόνα και μπορεί να είναι αλλεργιογόνα, βακτήρια, ιοί, τοξίνες ή ακόμη κι ένα μεταμοσχευμένο όργανο. Μία θεραπεία με μονοκλωνικό αντίσωμα μιμείται την φυσική ανοσολογική απάντηση του οργανισμού, στοχεύοντας ξένους παράγοντες, όπως οι ιοί ή ακόμα και καρκινικά κύτταρα. Τα μονοκλωνικά αντισώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην σύγχρονη ιατρική, καθώς το 2019 επτά στα 10 φάρμακα με τη μεγαλύτερη ζήτηση παγκοσμίως ήταν μονοκλωνικά αντισώματα. Ο SARS-CoV-2, έχει στην επιφάνειά του μία ειδική πρωτεΐνη (πρωτεΐνη spike-ακίδα). Μέσω αυτής της πρωτεΐνης, ο ιός προσδένεται σε ειδικούς υποδοχείς στην επιφάνεια των ανθρώπινων κυττάρων (υποδοχείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης) και προσβάλλει τους πνεύμονες και άλλα όργανα, όπου δηλαδή υπάρχουν υποδοχείς. Μέσω της σύνδεσης αυτής ο ιός εισέρχεται στο κύτταρο και το μολύνει. Και ξέρουμε ότι ο ιός μόνο μέσα στα κύτταρα μπορεί να επιβιώσει Όμως ένα μονοκλωνικό αντίσωμα μπορεί να επιβραδύνει την λοίμωξη με το να συνδέεται στην πρωτεΐνη αυτή του ιού πριν αυτή προσδεθεί στον υποδοχέα ACE2, καθιστώντας τον ιό ακίνδυνο.»

Και συνεχίζει: «Ωστόσο η παραγωγή των μονοκλωνικών αντισωμάτων που εξουδετερώνουν τον ιό είναι πολυσύνθετη και πολύπλοκη. Αυτά παράγονται συνήθως σε ωοθήκες πειραματόζωων χάμστερστη συνέχεια απομονώνονται και πολλαπλασιάζονται σε δοκιμαστικό σωλήνα σε μεγάλες ποσότητες. Η διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη, χρονοβόρος και ακριβή. Τα δύο αντισώματα της Regeneron, στοχεύουν την πρωτεΐνη spike, δηλαδή προεξοχές στην επιφάνεια του ιού που του δίνουν μία εικόνα σαν κορώνα -για αυτό και το όνομα κορονοϊός- και είναι απαραίτητες για την προσβολή των ανθρωπίνων κυττάρων. Ένα από τα δύο αντισώματα της Regeneron είναι ένας κλώνος ενός αντισώματος από ασθενή που ανάρρωσε από λοίμωξη COVID-19. Το δεύτερο αντίσωμα παράχθηκε από ένα ΠΟΝΤΙΚΙ που τροποποιήθηκε γενετικά ώστε να έχει ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι όταν στο ποντίκι ενέθηκε η πρωτεΐνη spike, το ανοσοποιητικό του σύστημα παρήγαγε αντισώματα εναντίον της. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά αντισώματα επιλέχθηκε και χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη θεραπεία. Το bamlanivimab, το μονοκλωνικό αντίσωμα της Lilly, απομονώθηκε σε ένα δείγμα αίματος ενός από τους πρώτους Αμερικανούς ασθενείς που ανάρρωσε από τη λοίμωξη COVID-19».

Πως σας φαίνεται η «γενετική καθαρότητα» των μονοκλωνικών;;; ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ;;; Πάμε τώρα και στην συνέχεια…

Ένα ακόμη «ψεκασμένο» επιχείρημα, αφορά στο ζήτημα των «αδειών επείγουσας χορήγησης» που καθιστά δήθεν επισφαλή τα εμβόλια σε σχέση με τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Ας δούμε λοιπόν αυτά για τα οποία μας ενημερώνει ο καθηγητής: «Στις 9 Νοεμβρίου 2020, ο FDA εξέδωσε άδεια επείγουσας χορήγησης για το μονοκλωνικό αντίσωμα μπαμλανιβιμάμπη της εταιρείας Eli Lilly για τη θεραπεία ασθενών με ήπια προς μετρίου βαθμού βαρύτητας λοίμωξη COVID-19 σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς. Βεβαίως όσον αφορά το θέμα των τιμών είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης που θα γίνει. Η τεχνολογία που απαιτείται είναι αρκετά εξειδικευμένη, καθώς επίσης και η δυνατότητα παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων έχει κι αυτή περιορισμούς».

Και καταλήγει ο κ. Δημόπουλος: «Πρώιμες αναλύσεις, που ακόμα φυσικά χρειάζεται να τις δούμε πιο προσεκτικά, δείχνουν ότι ενδεχομένως να είναι μία ωφέλιμη θεραπεία για ασθενείς με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ΕΓΚΑΙΡΗ χορήγηση του πλάσματος μετά την μοριακή διάγνωση, σε ασθενείς που έχουν ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ότι μπορεί να νοσήσουν βαριά».

Παραπομπές:

Την συνέντευξη του κ. καθηγητή θα την βρείτε εδώ: https://www.tovima.gr/2020/11/21/science/dimopoulos-ola-osa-thelete-na-gnorizete-gia-ta-monoklonika-antisomata/

Πιο εξειδικευμένες λεπτομέρειες αναφορικά με το τι είναι και πως παρασκευάζονται τα μονοκλωνικά αντισώματα θα βρείτε εδώ: https://repository.kallipos.gr/bitstream/11419/4244/1/02_chapter_11.pdf

Και για τους λάτρεις της WIKIPEDIA (μιας και υπάρχουν και τέτοιοι) μια ενδιαφέρουσα ματιά μπορεί να υπάρξει εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1

Και σε ότι αφορά τέλος τις φτηνές πολιτικές σκοπιμότητες των επιτηδείων φορέων του μεσαιωνικού σκοταδισμού, μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ: https://www.militaire.gr/parelasi-ypoproionton-politikis-sipsis-se-perivallon-klimakoymenis-politikis-apostatheropoiisis/

"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"


1 σχόλιο:

  1. Πες τα χρυσοστομε...αυριο όλοι αυτοι θα ζητανε την ψηφο μας να αρπαξουν κερεκλα καθότι μαχητες.....υπέρ ψεκασμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή