Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ζητήστε τα ρέστα από τα Νεφελίμ - Όλα τα άλλα είναι θράσος

Προσωπικά κύριοι δεν με αφορά αν υπήρξαν μερικά ακροδεξιά ούγκανα που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση και να επιδοθούν στην παραδοσιακή προβοκατόρικη και επιζήμια πατριδοκάπηλη χορογραφία τους.

Όταν έπρεπε να προβληματιστούμε σοβαρά για το πολιτικό περιβάλλον που τα εξέθρεψε και τα ανέδειξε σε θεσμικό παράγοντα της πολιτικής ζωής του τόπου, σφυρίζαμε αδιάφορα. Τώρα ψάχνουμε ρέστα από κατοστάρικο αναζητώντας την ευθύνη στα Νεφελίμ…

Μου αρκεί πάντως που η κοινωνία τα απομόνωσε αυτά τα ούγκανα, με τον ίδιο αυθόρμητο και αυθεντικό τρόπο που αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει παρούσα και ασυμβίβαστη, αυτήν την κρίσιμη ιστορική συγκυρία, με την χώρα να δέχεται μια ασύμμετρη όσο και ανήθικη επίθεση από την γειτονική Τουρκία, με την ουσιαστική ανοχή δυστυχώς ΚΑΙ των συμμάχων της…

Θεωρώ απαράδεκτο το να αναδεικνύεται η παρουσία των ακροδεξιών ούγκανων, σε ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει θεσμικά και πολιτικά όργανα του τόπου, και το θεωρώ απαράδεκτο για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Πρωτίστως, διότι οποιαδήποτε θεσμική συζήτηση επ’ αυτού, «λερώνει» την...
αυθεντική ενεργοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία τοποθετήθηκε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε μια βρώμικη επίθεση και ΔΕΝ τοποθετήθηκε ΔΙΠΛΑ στους παράφρονες της ακροδεξιάς.

Η αντίδραση αυτής της κοινωνίας, ΔΕΝ εμπνεύστηκε από την άθλια ρητορική και την ελεεινή τους συνθηματολογία, αλλά από την αυτονόητη ανάγκη του κάθε πολίτη ξεχωριστά… Να κάνει κάτι για να υπερασπιστεί την πατρίδα του… Να ανακόψει την δυναμική των παραγόντων που την απειλούν… Να καταδείξει στους πάντες – ακόμη και στην ίδια την κυβέρνηση του τόπου – την ανυποχώρητη αποφασιστικότητά του.

Από την άποψη αυτή, κάθε υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική δύναμη, οφείλει να συγκεντρώσει την προσοχή της στο πρωτεύον. Δηλαδή στον αντίπαλο… Στα εργαλεία που χρησιμοποιεί και στον τρόπο της αποτελεσματικής τους αντιμετώπισης… Στην ανάγκη να καταδείξει στους πάντες την σοβαρότητα της κατάστασης και να στηρίξει την πρωτογενή και αυθεντική αντίδραση ενός λαού που τελικά αποδεικνύεται ότι παρά τις όποιες διαχρονικές αδυναμίες του, ΔΕΝ έχει οδηγηθεί σε ολοκληρωτική παράλυση, και δηλώνει πρόθυμος να δώσει την μάχη των μαχών με όποιο τρόπο θα του ζητήσει η συντεταγμένη πολιτεία.

Αυτό είναι το πρωτεύον, και ΔΕΝ είναι η προσπάθεια των παράφρονων και των ξεφωνημένων να μπουν στο κάδρο με τις γνωστές παραδοσιακές τους αθλιότητες…
Τα προηγούμενα 24ωρα κατέδειξαν πως σε αυτόν τον ιδιότυπο όσο και ανήθικο πόλεμο που ενορχηστρώνεται σε βάρος της χώρας, η βρώμικη και εκφυλιστική προπαγάνδα κατέχει μια θέση ξεχωριστή.
Όχι μονάχα γιατί στοχοποιεί, κατασυκοφαντεί και επιχειρεί να συντηρήσει συγχύσεις στις εθνικές δυνάμεις… Αλλά για δύο ακόμη λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού παράλληλα με τα παραπάνω επιδιώκει...
  • Να κατασυκοφαντήσει και να εκθέσει την χώρα στην Διεθνή κοινότητα και από αμυνόμενη να βρεθεί υπόλογη και κατηγορούμενη για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου. Και…
  • Να απενοχοποιήσει τον επιτιθέμενο και τα βρώμικα εργαλεία που χρησιμοποιεί έναντι πάντων.
Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν, καμία απερισκεψία… Καμία ιδεοληψία… Καμία επιπόλαια προσέγγιση των γεγονότων δεν μπορεί να είναι ανεκτή.

Προφανώς και δεν στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των παραφρόνων. Στην ιστορική τους διαδρομή άλλωστε έχουν αποδείξει πως τοποθετήθηκαν πάντα με το μέρος του διχασμού, με το μέρος της κουκούλας, και λειτούργησαν πρόθυμα ως δεκανίκι στις μεγάλες εθνικές τραγωδίες που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας.

Ωστόσο σε συνθήκες κρίσης και ανεξέλεγκτης τροπής των γεγονότων, κάθε υπεύθυνη πολιτική δύναμη, οφείλει ακόμη και αυτό να το διαχειρίζεται ως πρόβλημα με ευθύνη, αξιοποιώντας τα εναλλακτικά πολιτικά εργαλεία που διαθέτει το πολιτικό μας σύστημα, χωρίς να τροφοδοτεί ή να διευκολύνει την επιχειρηματολογία και την βρώμικη προπαγάνδα των αντιπάλων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου