Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Να μη σπαταλήσουμε πολιτικό κεφάλαιο στο βωμό του καιροσκοπισμού

Η πατρίδα μας χρειάζεται ένα ισχυρό Δημοκρατικό – Πατριωτικό Πολιτικό Κίνημα αποφασισμένο να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού και όχι να ενσωματωθεί στην γνωστή μεταμνημονιακή φαυλότητα των καιροσκόπων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Π.Γ της ΔΗ.ΠΟ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Α. Τα περιοριστικά μέτρα σταδιακά θα αποσύρονται ωστόσο ο απολογισμός για όλα όσα έβαλαν την σφραγίδα τους κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτικός και αυτή την φορά, αυτός ο απολογισμός, είναι αναγκαίο να γίνει και από τον τελευταίο Έλληνα πολίτη.

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’ από την στιγμή της εμφάνισης αυτής της βιολογικής κατάρας, θεώρησε ότι το πρωτεύον ζήτημα είναι η προστασία του πληθυσμού, με την παράλληλη αναγκαία ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Στον ορυμαγδό των αντιφατικών και συχνά ανεύθυνων προσεγγίσεων που ακολούθησε, επιλέξαμε ως αναγκαίο μονόδρομο, τον σεβασμό των προτεινόμενων από τους θεσμικούς υγειονομικούς φορείς μέτρων για την ανακοπή της εξάπλωσης του ιού, και η επιλογή μας αυτή δεν ήταν τυχαία.

Ήταν μια στάση ευθύνης απέναντι σε όσους νόσησαν, απέναντι στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει την δική του μάχη ζωής και αξιοπρέπειας, αλλά και συνολικά στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσεγγίζεται μια γενικευμένη υγειονομική απειλή, τον κώδικα της οποίας η επιστήμη δεν έχει καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να ‘’ξεκλειδώσει’’.

Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή, πως η οφειλόμενη στάση σεβασμού απέναντι στο κυρίαρχο που είναι η ανθρώπινη ζωή, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία δεν...
είναι τίποτε άλλο παρά ένα φτηνό παρακολούθημα της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζεται δεκαετίες στον τόπο μας και ιδιαίτερα την πέτρινη δεκαετία των μνημονίων.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής μας στάσης, δεν αρκεστήκαμε στην φτηνή πολιτική της προσωποποίησης των ευθυνών σε συγκεκριμένα και σε κάθε περίπτωση αναλώσιμα κυβερνητικά στελέχη. Αντιθέτως επιμείναμε στην ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι αυτά τα στελέχη στα οποία πιστώνεται η παραγωγή ερειπίων ΚΑΙ στην δημόσια υγεία, γεννήθηκαν από την μήτρα των κομμάτων της δουλοπρέπειας, γαλουχήθηκαν στο νοσηρό περιβάλλον των πολιτικών της δουλοπρέπειας, υπηρέτησαν, υπηρετούν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν τα κόμματα που δεσμεύονται με υπογραφές δουλοπρέπειας, και αυτά είναι που πρέπει να τοποθετήσουμε συνολικά απέναντί μας.

Ταυτόχρονα αποκαλύψαμε με τις πολιτικές μας παρεμβάσεις, πως οι απώτεροι κυβερνητικοί στόχοι, ΚΑΙ για την διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας αλλά ΚΑΙ με πρόσχημα τις επιπτώσεις της, είναι δόλιες, και βρίσκονται σε άμεση συνάφεια με την απόλυτη προσαρμογή και υποχωρητικότητά της, στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου που επιδιώκει να οχυρώσει το καθεστώς της χρεοκρατίας, να γενικεύσει το πλιάτσικο στον εθνικό πλούτο της χώρας και να δρομολογήσει ένα ακόμη πιο αυταρχικό πλαίσιο σε βάρος των λαών ολόκληρης της Ευρώπης.

Β. Η ΔΗ.ΠΟ.Σ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’ από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε ότι το δίλημμα  "περιοριστικά μέτρα ή σωτηρία της οικονομίας" είναι ψεύτικο και αποπροσανατολιστικό, διότι η καταστροφή της οικονομίας είτε ΜΕ μέτρα είτε ΧΩΡΙΣ μέτρα, είναι μονόδρομος μέσα σε ένα περιβάλλον αποεπένδυσης, ανύπαρκτης στρατηγικής υποδομής, απόλυτης εξάρτησης και γενικευμένης απορρύθμισης των πάντων την οποία σπεύδουν να αξιοποιήσουν οι ισχυροί για την αναδιανομή της γεωπολιτικής πίτας.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, αποκαλύψαμε πως η κατευθυνόμενη συνωμοσιολογία δεν είναι απλά ένα περιθωριακό φαινόμενο, αλλά ένα ύπουλο συστημικό εργαλείο που χρησιμοποιείται κατευθυνόμενα για να εκτρέψει την προσοχή των πολιτών στα επουσιώδη, και ταυτόχρονα τροφοδοτεί την δράση των τυχάρπαστων και καιροσκόπων της επόμενης μέρας, που χρησιμοποιούνται για να εκφυλίσουν και τις πολιτικές τους επιλογές.

Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, αποκρύπτεται συνειδητά όχι μονάχα το πραγματικό περιεχόμενο των κρίσιμων ανατροπών με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα μας και ο λαός της… Αλλά παράλληλα με αυτό, αποσιωπάται και η κρίσιμη γεωπολιτική ατζέντα των μεγάλων συγκρούσεων που έχουν ήδη απασφαλίσει, με την πατρίδα μας να βρίσκεται στην περιδίνηση πολύ σοβαρών εξελίξεων.

Γ. Η περίοδος που θα ακολουθήσει, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Λαγοί του συστήματος ξεπηδάνε από παντού και επιχειρούν να εγκλωβίσουν πολίτες με τη λαγνεία κραυγών και συνθημάτων, διεκδικώντας για τον εαυτό τους ρόλο σε ένα εκφυλισμένο και απολύτως συμβιβασμένο πολιτικό στερέωμα.

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’ καλεί τους πολίτες να μην παρασυρθούν γι’ ακόμη μία φορά από τους γνωστούς περιφερόμενους πολιτικούς τσαρλατάνους, που με την δράση τους και με την στάση τους είναι συνένοχοι στον εκφυλισμό των αιτημάτων και στο ξεπούλημα ακόμη και των μεγάλων εθνικών υποθέσεων.

Το όποιο πολιτικό κεφάλαιο δημιουργήθηκε αυτήν την δύσκολη για τον Ελληνικό λαό περίοδο, δεν πρέπει να σπαταληθεί και πάλι στο βωμό του καιροσκοπισμού, γιατί δεν ξαναποκτιέται.

Η πατρίδα μας χρειάζεται ένα ισχυρό Δημοκρατικό – Πατριωτικό Πολιτικό Κίνημα αποφασισμένο να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού και όχι να ενσωματωθεί στην γνωστή μεταμνημονιακή φαυλότητα των καιροσκόπων.

Θεωρούμε ότι η Προγραμματική Διακήρυξη των 22 σημείων της ΔΗ.ΠΟ.Σ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», η πρότασή μας για το Νέο Αμυντικό Δόγμα καθώς και η αναλυτική μας πρόταση για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, (τα οποία θα βρείτε ΕΔΩ… ΕΔΩ… και ΕΔΩ…) μπορούν να αποτελέσουν την βάση για μια σοβαρή και επικαιροποιημένη συζήτηση ΚΑΙ με πολίτες αλλά ΚΑΙ με πολιτικές συλλογικότητες, με σκοπό την συγκρότηση αυτού του Πολιτικού Κινήματος, και την διαμόρφωση μιας Προγραμματικής Πρότασης Εξουσίας.

Αθήνα 26 Απριλίου 2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου